Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 03. 04.

Szarakebnál tovább nyomulnak előre a szíriai katonák

2020. 03. 04.

A szíriai csapatok tovább nyomulnak előre az Al-Kaida rajongók siránkozásai és jajveszékelései közben Szarakibtől nyugatra.

Március másodika nagyon rossz nap volt Szíriában és Idleb tartomány tágabb körzetében az Al-Kaida terrorhálózat támogatói és az önjelölt török szultán, Recep Tajjip Erdogan rajongói számára.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei, a libanoni ellenállás, a Hezbollah támogatásával visszafoglalták Szarakib várost a megszálló török csapatoktól és dzsihádista szövetségeiktől Idleb tartomány keleti részén. Ezután jelentette be az Orosz Honvédelmi Minisztérium, hogy az Orosz Katonai Rendészet alegységei a városba érkeztek.

Mindezek után a Szíriai Fegyveres Erők folytatták előretörésüket az Al-Kaida terroristák és a megszálló török csapatok állásait támadva Szarakibtől nyugatra, elfoglalták Dzsawbasz és Tamaba falvakat.

Ugyanakkor a szíriai csapatok visszaverték a török vezetésű erők Kafr Nabel elleni támadását Idleb tartomány déli részén és visszafoglaltak számos közeli fontos állást.

Eközben valami különös dolog történt a szíriai-török határon. Néhány forrás szerint egy felfegyverzett török pilóta nélküli repülőeszköz zuhant le a térségben, miközben a törökpárti média az “Assad-rendszert vádolja rakétatámadás elkövetésével.

Úgy tűnik, Erdogan szultán rövid idejű győzelme katasztrofálisan végződik, amely jól szemlélteti, hogy képtelen alacsony veszteség árán legyőzni a Szíriai Arab Hadsereget.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑