Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2015. 10. 02.

Szaúd-Arábia és a szíriai ellenzék tiltakozik az orosz légitámadások ellen

2015. 10. 02.

Kevesebb, mint 48 óra telt el az első bejelentett orosz légitámadás óta Szíriában. Az orosz beavatkozás hatalmas felháborodást keltett a nyugati és vahabita médiákban. Vlagyimir Putyin és Bashar Al-Assad elnökök démonizálása ismét a csúcsán van.

Egyes médiumok nyíltan elérték azt a szintet, hogy az Iszlám és egész emberiség ellen tevékenykedő Iszlám Állam néven ismert terrorszervezetet és a hasonló ideológiájú Nuszra Frontot legitímizálják.

Az egész menekült áramlattal kizárólag a szíriai kormányt vádolják, ami szerintük minden ok nélkül gyilkolja a demokráciára és szabadságra vágyó szíriai lakosságot.

A Washington által támogatott úgy mond szíriai “mérsékelt” ellenzék alig pár óra eltelte után kijelentette, hogy Oroszország újabb “keresztes háborút” vív az Iszlám és Szíria ellen.

A “mérsékelt” ellenzék szerint az orosz légierő nem is az Iszlám Államot bombázta, hanem a civileket támad, és mészsárlásnak a történteket. A szaúdi Al-Arabiya hírcsatorna szerint az orosz/szíriai légierő 36 civilt gyilkolt meg.

Szaúd-Arábia állandó ENSZ nagykövete felszólította Oroszországot, hogy azonnal hagyja abba a “civil lakosság gyilkolását” Szíriában, és bízza a rend teremtést a sivatagi királyságra, hasonlóképen, mint Jemenben, ahol a szaúdi vezetőség nyíltan az Al-Kaida oldalán harcol a jemeni hadsereg ellen.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑