Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2018. 07. 03.

Szaúd Arábia és az Emirátusok földeket vásárol Jeruzsálemben Izrael számára

2018. 07. 03.

Az Egyesült Arab Emirátusokból származó egyik üzletember, aki közel áll Abu Dhabi koronahercegéhez Mohamed Bin Zayed-hez, palesztin földeket és ingatlanokat vásárol Jeruzsálemben. Főleg olyanokat, melyek közel vannak az Al-Aqsa mecsethez.

A Middle East Monitor riportja szerint ezt egy Jeruzsálemben élő üzletember segítségével teszi, aki közel áll a korábban száműzött Fatah vezetőhöz Mohamed Dahlan-hoz. Az ún. ,,Izrael,, területén működő Iszlám Mozgalom szerint az üzletember júniusban 5 millió dollárt ajánlott egy palesztin ember házáért, mely az Al-Aqsa mecset közelében található. Az ajánlott árat mára 20 millió dollárra emelte.

Sokan óvatosságra szólítanak fel az ilyen jellegű üzletekkel kapcsolatban, hiszen ez nagyon emlékeztet arra, amikor 2014-ben az Emirátusok uralkodójához közel álló emberek ingatlanokat vettek a megszállt Kelet-Jeruzsálem Silwan és Wadi Hilva kerületeiben, majd azokat szélsőséges zsidó telepeseknek adták el. A zsidó telepesek ugyanis beszivárognak a Silwan kerületben, ahol az utóbbi két évtizedben 35 ingatlant szereztek meg. A kerület korábban tisztán palesztin lakossággal rendelkezett.

Az Emirátusok uralkodó családja tehát jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a palesztin lakosoktól még több földet vegyenek el. A cionista hatóságok pedig házrombolásokkal és az izraeli állampolgárság megvonásával teszik ugyanezt. Kelet-Jeruzsálemben 1967-ben a lakosok 100 százaléka palesztin volt, míg mára a zsidó lakosság 63 százalékos többségbe került. Természetesen ezt csalással, hazugságokkal és erőszakos kitelepítésekkel érték el.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Tasnimnews

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑