Palesztina

2018. 07. 03.

Szaúd Arábia és az Emirátusok földeket vásárol Jeruzsálemben Izrael számára

Az Egyesült Arab Emirátusokból származó egyik üzletember, aki közel áll Abu Dhabi koronahercegéhez Mohamed Bin Zayed-hez, palesztin földeket és ingatlanokat vásárol Jeruzsálemben. Főleg olyanokat, melyek közel vannak az Al-Aqsa mecsethez.

A Middle East Monitor riportja szerint ezt egy Jeruzsálemben élő üzletember segítségével teszi, aki közel áll a korábban száműzött Fatah vezetőhöz Mohamed Dahlan-hoz. Az ún. ,,Izrael,, területén működő Iszlám Mozgalom szerint az üzletember júniusban 5 millió dollárt ajánlott egy palesztin ember házáért, mely az Al-Aqsa mecset közelében található. Az ajánlott árat mára 20 millió dollárra emelte.

Sokan óvatosságra szólítanak fel az ilyen jellegű üzletekkel kapcsolatban, hiszen ez nagyon emlékeztet arra, amikor 2014-ben az Emirátusok uralkodójához közel álló emberek ingatlanokat vettek a megszállt Kelet-Jeruzsálem Silwan és Wadi Hilva kerületeiben, majd azokat szélsőséges zsidó telepeseknek adták el. A zsidó telepesek ugyanis beszivárognak a Silwan kerületben, ahol az utóbbi két évtizedben 35 ingatlant szereztek meg. A kerület korábban tisztán palesztin lakossággal rendelkezett.

Az Emirátusok uralkodó családja tehát jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a palesztin lakosoktól még több földet vegyenek el. A cionista hatóságok pedig házrombolásokkal és az izraeli állampolgárság megvonásával teszik ugyanezt. Kelet-Jeruzsálemben 1967-ben a lakosok 100 százaléka palesztin volt, míg mára a zsidó lakosság 63 százalékos többségbe került. Természetesen ezt csalással, hazugságokkal és erőszakos kitelepítésekkel érték el.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Tasnimnews

 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑