Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 10. 30.

Szaúd-Arábia folytatja Jemen bombázását

2015. 10. 30.

Szaúd-Arábia folytatja a jemeni területek bombázását az északnyugati Sa’ada tartományban, több civil állampolgár halálát okozva ezzel és százak otthonait lerombolva a már eddig is szegénységben élő országban.

Szaúd-Arábia vadászgépei civilek lakta területeken mért légicsapást szerdán az északnyugati Sa’ada terület több pontján is számos civil lakos otthonát porig rombolva és százak életét követelve.

Hasonló támadások okoztak több embernek súlyos sérüléseket és legalább hét személy halálát al-Nazeer és al-Azaad kerületeiben Sa’ada Razih negyedében.

A jemeni al-Massirah hírhálózat jelentései szerint Szaúd-Arábia más városokat is bombázott, mint például a Ma’arib tartományban lévő al-Matar kerület is.

A Szaúd-Arábia által irányított háborúnak már 7000 áldozata és 14000 sebesültje van.

Ban Ki-Mun az ENSZ főtitkára elítélte a Szaúd-Arábia által elkövetett támadásokat és arra szólította fel a királyságot, hogy mindennemű támadást beleértve ebbe a légicsapásokat is azonnal szüntessenek meg.

Szaúd-Arábia egy teljes kórházat is lerombolt, amiben több sérültet is ápoltak, de elvesztek azok az eszközök is amik további sérültek ellátására alkalmasak voltak.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑