Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2016. 03. 10.

Szaúd-Arábia most már tárgyalna Jemennel

2016. 03. 10.

A Rai al-Youm londoni székhelyű palesztin újság értesülései szerint a szaúdiak titkos tárgyalásokat indítottak a Jement kézben tartó húszikkal, és további tárgyalásokban egyeztek meg, melyeket semleges területen, Jordániában fognak tartani.

Az értesülések alapja egy kiszivárgott levelezés, melyet az ENSZ jemeni különleges nagykövete, Ismail Ould Ceikh Ahmed váltott Jeffrey Feltmannal.

Az értesülések szerint a szaúdi Salman bin Abdulaziz király személyesen felügyeli, hogy a tárgyalások békés mederben folyjanak le, valamint azokon részt vett az elűzött, szaúdi-barát jemeni exelnök, Abd Rabbuh Mansur Hadi is.

A tárgyalásokat azután kezdeményezte Szaúd-Arábia, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy nem bír a húszikkal, akik már nagyjából egy éve védik páratlan hősiességgel a szaúdi erők által teljesen szétrombolt országukat.

Ugyanakkor, félő, hogy azért keresik a megegyezést Jemennel, mert Szíriában az általuk támogatott erők vesztésre állnak, sőt, magukat feladni kényszerülnek azután, hogy az oroszok által támogatott Szíriai Arab Hadsereg egyre nagyobb és nagyobb területét szabadítja fel az országnak. Félő tehát, hogy a jemeni front csak azért fog lezárulni, hogy Rijád egy újabb háborút indítson ezúttal Szíria törvényes elnöke, Bashar al-Assad ellen.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑