Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2015. 06. 16.

Szaúd-Arábia pakisztáni politikusok megölésére buzdít

2015. 06. 16.

Szaud Arábia arra kérte a Hezb-e Islami afganisztáni politikai párt vezetőjét  Gulbuddin Hekmatyart, hogy fegyvereseivel pakisztáni politikusokkal végezzenek.  jelentette az arab nyelvű Alwaie news.

hekmatyar_richard_kerr

Richard J. Kerr, a CIA akkori igazgatóhelyettese és Gulbuddin Hekmatyar találkozója Iszlámábádban 1988.

Gulbuddin Hekmatyar  az amerikaiak terrorlistáján szerepelt, ennek ellenére, az Afganisztánban lévő Baghram Légierő támaszpontján élt  és az USA parancsnoksága tanácsadója volt beleértve Petraeus tábornok is gyakran kért tanácsokat Hekmatyartól,  amit több forrás is megerősített a legmagasabb fokon.

Az arab nyelvű Alwaie news állítása szerint Rijád arra kérte Hekmatyart hogy terrortámadást végezzen pakisztáni politikusok ellen azok életére törve, amiért azok nem csatlakoztak Szaúd-Arábia, Jemen ellen indított háborúja elleni koaliciójukhoz.

Hekmatyart az USA, a terroristák listáján tartja számon mindazon tények mellet hogy segítette az USA parancsnokságát az Afganisztáni háborúban.

Hekmatyar alapítója és vezetője Hezb-e Islami pártnak. 1973 ban megszökött egy afganisztáni börtönből és Pakisztánba menekült.

Hekmatyar elkötelezett híve Szaúd-Arábiának és annak a  nyolcvan napja elindított háborújának Jemen ellen és minden erejével  kész támogatni és csatlakozni is a Jemen elleni háborúhoz.

Orientalista.hu – Gy. Ládi

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑