Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2021. 04. 29.

Szaúd-Arábiában nem tervezik a személyi jövedelemadó bevezetését

2021. 04. 29.

Mohamed Bin Salman szaúdi koronaherceg egy televíziós interjúban bejelentette, hogy nem tervezik Szaúd Arábiában a személyi jövedelemadó bevezetését.

A herceg a ,,Vision 2030,, elnevezésű gazdasági tervről beszélt a szaúdi televízió egyik esti műsorában, melyben a királyság jövőjét vitatták meg.

Mohamed Bin Salman azt is elmondta, hogy a jövőben mindenféleképpen csökkenteni szeretnék az ÁFA terheket, ugyanis ezen adófajta tavalyi emelése népszerűtlen döntésnek bizonyult az ország lakosainak körében. Ezen kívül azt is elmondta, hogy az ő feladata az, hogy pozitív irányba terelje a szaúdi állampolgárok életét a következő 20-30 évben.

Szaúd-Arábia tavaly júliusban növelte duplájára az ÁFA mértékét, mégpedig azért, hogy a koronavírus járvány minél kevesebb sérülést okozzon a szaúdi gazdaságnak.

A koronaherceg által ismertetett gazdasági program szerint az állam fontos feladatai lesznek a jövőben a szaúdi állampolgárok támogatása az otthon teremtésben, a szaúdi beruházások támogatása és az egészségügy fejlesztése. Ezen kívül fontos a szaúdi polgárok jólétének fenntartása, melyhez szükség van munkahely teremtésre és a külföldi beruházások ösztönzésére.

Ennek egyik legjobb példája a Vörös tenger térségében folyó beruházás, mellyel Szaúd-Arábia fel kívánja lendíteni a turizmust.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑