Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2020. 11. 11.

Szaúd-Arábiában robbanás történt egy nem muszlimok számára kijelölt temetőnél

2020. 11. 11.

A francia külügyminisztérium bejelentése szerint a robbantás célpontja egy, az I. világháború befejezésére történő megemlékezés volt.

A francia beszámoló szerint többen megsebesültek szerdán a szaúdi Jeddah városában lévő nem muszlimok számára fenntartott temetőnél történt robbantásban. A temetőben megemlékezést tartottak az I. világháborút lezáró fegyverletétel évfordulóján.

A helyi beszámolók szerint a megemlékezésen több Szaúd-Arábiába kirendelt külföldi diplomáciai képviselet alkalmazottai is részt vettek. A megemlékezés helyszínén történt robbantásban többen megsérültek.

A múlt hónapban is történt támadás francia érdekeltség ellen. Akkor egy szaúdi állampolgár szintén Jeddah városában késsel támadt az ottani francia konzulátus egyik őrére.

Emmanuel Macron francia elnök iszlámellenes kijelentései óta az arab és iszlám országok lakosai ellenségként tekintenek a francia kormányra ugyanis a francia elnök nem ítélte el a korában Franciaországban kiadott Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Eye)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑