Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2019. 06. 11.

Szaúdi ellenőrzőpontot támadott meg az Al-Kaida Jemenben

2019. 06. 11.

Szombaton megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot a Jemen keleti részén található Hadramaut kormányzóságban, mely a szaúdi hadsereghez, illetve a hozzájuk tartozó milíciákhoz tartozott. A támadók egy katonát megöltek és kettőt megsebesítettek.

Helyi katonai források szerint a támadást valószínűleg az Al-Kaida követte el az Első Katonai Körzetben található ellenőrzőpont ellen, mely a száműzött Al-Hadi elnökhöz hű milíciák ellenőrzése alatt áll, Al-Abr település közelében.

A szaúdi csapatokhoz és a hozzájuk hű milíciákhoz tartozó katonai ellenőrzőpontok Sayoun városától, Al-Abr városán keresztül Al-Wadeah városáig helyezkednek el.

Hadramaut kormányzóság idegen katonai megszállás alatt áll és az itt jelen lévő szaúdi és az Egyesült Arab Emirátusokhoz tartozó katonai egységek gyakran keverednek fegyveres konfliktusba az Al-Kaida csoportjaival.

A szaúdi ellenőrzőpont elleni támadás azért meglepő, mert korábban Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok támogatták az Al-Kaidát, azért, hogy támadják meg a jemeni csapatokat.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑