Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2022. 08. 20.

Száz ukrán katonát végzett ki a nacionalista Kraken ezred

2022. 08. 20.

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a “Kraken” ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat – közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján.

Miután az orosz erők augusztus 14-én támadást intéztek az ukrán 58. motorizált gyalogsági dandár ellen a Harkov környékén, az alakulat maradványai elmenekültek állásukból és visszavonultak – közölte Igor Konasenkov, a minisztérium szóvivője.

A “pánik elfojtása és Ukrajna fegyveres erők személyi állományának megfélemlítése” érdekében a neonáci Kraken ezred harcosai “demonstratív módon kivégezték az 58. motorizált gyalogsági dandár 100 katonáját, akik elhagyták állásaikat” – mondta a tisztviselő.

A “Kraken” ezred az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó, a fegyveres erőktől elkülönülten működő különleges felderítő és szabotázsegységként ismerteti magát. Moszkva úgy véli, hogy ez a hírhedt neonáci “Azov” ezred egyik szárnya, amely még májusban megsemmisítő vereséget szenvedett Mariupol városában.

Az orosz védelmi minisztérium a konfliktus kezdete óta több háborús bűncselekmény elkövetésével vádolja a zászlóaljat, és felelősnek tartja az orosz hadifoglyokkal szembeni brutális bántalmazásért.

Bár nincs információ arról, hogy hány harcossal rendelkezik a “Kraken” ezred, egyes becslések szerint körülbelül 1800 katonából áll, akiknek többsége azovista veterán és önkéntes. Oroszország ukrajnai katonai művelete során a védelmi minisztérium rendszeresen jelentette a “Kraken” ezred, valamint más nacionalista hadosztályok több száz harcosának likvidálását.

Pénteki hadjelentésében az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy megsemmisítették az “Azov” és az “Ajdar” alakulat ideiglenes állomáshelyeit a Donyecki Népköztársaságban található Szoledar város közelében, és azt állította, hogy több mint 50 neonáci harcost, valamint 12 egységnyi katonai felszerelést számoltak fel.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑