Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2015. 05. 25.

Százezer lövéssel kevesebb Szíriában – Assad ellenségei Európában

2015. 05. 25.

Görögország megállított egy férfit az Európai Unió területén, aki százezer tölténnyel indult meg Assad ellen. Szír állampolgársággal, osztrák rendszámmal, hamis brit útlevéllel rendelkezett. A fegyveres szír ellenzék már közöttünk is itt van.

Görögországban őrizetbe vettek egy szíriai állampolgárt, aki osztrák rendszámú autójában több mint 95 ezer töltényt igyekezett Törökországba csempészni az északi Évrosz körzetben – közölték a helyi hatóságok vasárnap este. A 28 éves férfit még előző hajnalban az egyik határállomáson tartóztatták fel, miután az autóban elrejtve megtalálták a tetemes mennyiségű muníciót.

A hatóságok szinten biztosak abban, hogy a férfi a Bashar Al-Assad elnök kormánya ellen küzdő Szíriai Szabad Hadseregnek szánta a szállítmányt. A szír állampolgárnál egy hamis brit jogosítványt is találtak. Az Európai Unióból a Közel-Keletet célzó csempészek gyakran próbálkoznak az Évrosz folyó körüli határsávban. Törökországnak 1300 kilométernyi határa van Szíriával és Irakkal.

Az eset azért is különös, mert a szíriai felkelés mérsékeltjeinek tartott Szíriai Szabad Hadsereget az Egyesült Államok is ellátja nem csak orvosi felszereléssel, kommunikációs eszközökkel, hanem anyagi támogatással és kiképzéssel is.

Alfahir.hu – Csé (MTI nyomán)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑