Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2024. 01. 14.

Százezrek tiltakoztak a jemeni fővárosban a nyugati agresszió miatt

2024. 01. 14.

A jemeni fővárosban több százezer ember gyűlt össze, hogy tiltakozzanak a pénteken történt amerikai-brit légitámadás miatt.

A jemeni kormány szerint egy éjszaka alatt 73 légitámadás történt jemeni célpontok ellen, melynek során 5 polgári személy életét veszítette.

Az október 7-én kirobbant palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt a jemeni hadsereg bejelentette, hogy támogatni fogják a palesztin nép küzdelmét, és megtorló csapásokat mérnek a háborús bűncselekményeket elkövető izraeli rezsimre és  támogatóira.

Éppen ezért a Vörös tengeren lévő ,,Bab Al-Mandab,, átkelőnél támadást intéznek az izraeli kereskedelmi vagy hadihajók ellen. A Húszik leszögezték, hogy megtámadják minden olyan ország kereskedelmi hajóit, melyek a konfliktusban Izraelt támogatják.

Jemen a legutóbbi támadások ellenére is támogatja a palesztin ellenállást

A jemeni kormány pénteken bejelentette, hogy az országot ért amerikai-brit légicsapások nem tántorítják el őket attól, hogy továbbra is támogassák a palesztin ellenállást.

Yahya Saree tábornok szerint ezután is megtámadnak minden olyan hajót, mely Izrael felé tart, vagy pedig a cionista állam tulajdonát képezi.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑