Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 10. 17.

Szélsőséges iszlamisták felgyújtottak egy zsidó szent helyet

2015. 10. 17.

A ciszjordániai Náblusz városban a bibliai József sírját borították lángba ismeretlen iszlamisták. A palesztin államfő elítélte a támadást.

Két napja tegnapra virradóra maszkos iszlamisták megtámadták József sírjaként számon tartott helyet. A lángokat a Palesztin Hatóság tűzoltói oltották el.

A palesztin biztonsági erők lezárták a területet és nyomozást indítanak az ügyben.

Az elmúlt napokban, hetekben a késeléses támadások szinte mindennapossá váltak az izraeliek és a palesztinok között. A harmadik intifadának említett eseménysorozat akkor tört ki amikor az izraeli hadsereg lezárta a Mecsetek terét Jeruzsálembe és kitiltotta a 40 évnél fiatalabb palesztin férfiakat a muszlimok szent helyéről.

Ennek következményeként péntekre több palesztin szervezet is a harag napját hirdette meg: a Ciszjordániában kormányzó Fatah, a Gázai övezetet irányító Hamasz és a szélsőségesen iszlamista Iszlám Dzsihád, is felszólította híveit a tüntetésekre.

Mahmud Abbasz palesztint államfő elítélte a József sírját ért támadás.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart a Jeruzsálemben és a palesztin területeken kirobbant izraeli-palesztin erőszakhullám miatt.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑