Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 07. 02.

Szenegál 2100 zsoldost küld a Jemen elleni szaúdi agresszió támogatására

2019. 07. 02.

Szenegál bejelentette, hogy 2100 harcost küld a Szaúd Arábia vezette katonai koalíció támogatására a Jemen elleni háborúhoz. Ezt a szenegáli elnök Maki Sal jelentette be Rijádban, a szaúdi királynál tett látogatása során.

,A koalíció a szent helyek, Mekka és Medina megvédésére törekszik.,,

Ezt a szenegáli külügyminiszter Manaker Ndiaye jelentette ki vasárnap a szenegáli parlamentben. Ezzel gyakorlatilag a szaúdi propagandát ismételte, mely szerint Szaúd Arábia az iszlám szent helyeit védelmezi.

Szaúd Arábia négy évvel és három hónappal a Jemen elleni háború kezdete után fordult Szenegálhoz katonai segítséget kérve. A szaúdi vezetés számár ugyanis egyre világosabb, hogy a jemeni hadsereg és a jemeni népi ellenállás egyre erősebb.

A Jemen elleni agresszióban már így is 30 000 szudáni katona vesz részt a szaúdi katonai koalíció oldalán, az Egyesült Államok és Nagy Britannia mellett. A szaúdiak azonban sokszor csupán golyó fogónak használják őket a jemeni hadsereg elleni ütközetekben, és ők vannak az első vonalba telepítve. Más helyi források azt is megemlítik, hogy Ugandából és Kolumbiából is érkeztek zsoldosok a Jemen elleni háborúhoz.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑