Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2020. 08. 05.

Szerbia új generációs kínai légvédelmi rakétarendszert vásárolt

2020. 08. 05.

A Reuters hírügynökség információi szerint az európai országok közül elsőként Szerbia vásárolt a kínaiak új generációs légvédelmi rakétarendszeréből, az FK-3 típusú rakétarendszerből.

Az FK-3 típusú rakétarendszer beszerzése szerepelt a szerb állami fegyver kereskedelmi vállalat, a Yugoimport SDRP éves beszámolójában.

A vállalat beszámolója szerint 163 import megállapodást írtak alá 31 országgal 620 millió dollár értékben még a 2019-es év folyamán. Ezek közt a szerződések között szerepel kínai harci drónok megvásárlása, valamint az FK-3 típusú légvédelmi rakétarendszer beszerzése.

A Yugoimport szerint a szerződések közül a legfontosabbak a Mig-29 típusú vadászgépeik felújításáról, harci drónok beszerzéséről és az FK-3 rakétarendszerek megvásárlásáról szólnak.

Belgrád és Peking az utóbbi időszakban növelte a két ország közötti kereskedelmet. Kína több milliárd eurót fektetett be a Balkánon kedvező kamatozású kölcsönök formájában. A befektetések elsősorban az infrastruktúra és az energiaszektor fejlesztésére fordíthatóak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑