Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 07. 11.

Szerecsenmosdatás

2015. 07. 11.

Lassan minden napra jut egy szerecsenmosdatás, amikor valamilyen “szakértő” próbálja megmagyarázni, hogy az “arab tavasz” eseményeihez semmi köze az USA-nak, vagy éppen az IÁ forradalmi szervezet, nem pedig terrorista csoportosulás.

Most ismét itt egy “gyöngyszem” a magyar média cikkekből.

Egy dolog vigasztal csak, hogy a cikk után olvasható kommentek szinte egytől egyig azt a véleményt közvetítik, hogy az embereket már nem lehet ilyen ostoba szakértők propagandaszövegével butítani.

Valahol olvastam egy hozzászólásban, hogy egy Angliában élő magyar olvasónk már hetekkel ezelőtt szembesült vele, hogy a brit sajtó elkezdte ezt a szerecsenmosdatós kampányt. Ne csodálkozzunk, ha egyre több ilyen cikk fog megjelenni, mint az alábbi!

Éberség Emberek!

“Nem követte nyár az arab tavaszt”

Nem fogom most kielemezni a cikket mondatról mondatra, mint ahogy megszokták tőlem. Egyszerűen csak belinkelem ide azokat a bődületes ostobaságokat, amit N. Rózsa Erzsébetet, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója mondott.

“– Én abban nem hiszek, hogy az Egyesült Államoknak szerepe lett volna az arab tavasz kirobbanásában, a nyilvános információk és az események menete alapján legalábbis minden arra utal, hogy ezek spontán megmozdulások voltak.”

Persze, persze, persze kedves Erzsébet! “– A térség destabilizációjának egy másik súlyos következménye a radikálisok, például az Iszlám Állam előretörése. Mennyi esélyt lát arra, hogy a terrorszervezet idővel pacifikálódik?

– Az majd elválik, hogy egyszerűen csak új határok meghúzásáról van-e szó az Iszlám Állam esetében, és a szervezet úgymond betörik a nemzetközi rendbe, avagy például megindul egy folyamat, amelynek során minden határ eltűnik. Vannak olyan elképzelések, hogy az Iszlám Állam határok közé szorul, onnantól kezdve persze továbbra is lehet vele ellenségesnek lenni, de akkor már benne lesz a rendszerben.”

Miféle rendszerre gondol Erzsébet? … és már megint ez a “pacifikálódik” kötelező duma! Na ne már!

Ez pedig a cikk csúcspontja:

“Összességében az arab tavasz legnagyobb sikere ilyen szempontból pedig az, hogy ha valahol demokratikusan iszlamista kormány kerül hatalomra, akkor azt a Nyugat hajlandó elfogadni, tehát lényegében véve legalizálták ezeket a politikai szereplőket.”

Kedves Erzsébet én tisztában vagyok vele, hogy maga is tisztában van vele, hogy az “arab tavaszt” a nyugat tervezte és irányította. Természetesen könnyű úgy elkezdeni egy interjút, hogy ezt tagadja, de befejezni már nehezebb.

Ettől függetlenül köszönjük szépen ezt a briliáns eszmefuttatást és alapvetően a konklúziót:

,hogy alapvetően a nyugat felforgatása révén, ahol sikerült a Nyugat számára demokratikusnak tűnő iszlamista bábkormányt hatalomba ültetni, akkor azt a Nyugat hajlandó elfogadni ( egyébként nem, lásd Szíria ), és ahogy ön fogalmazott, ” lényegében a Nyugat legalizálta ezeket a politikai szereplőket”,

ahol ez nem sikerült, ott a Nyugat számára “illegális” politikai szereplők vannak kormányon, akik ellen tovább folyik a Nyugat felforgatása, harca, háborúja.

Köszönjük szépen N. Rózsa Erzsébet, aki a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója!

A pénzt majd küldjük a cikkért és propagandáért és a szerecsenmosdatásért, amiből majd segíthet ” politikai, biztonságpolitikai, gazdasági, pénzügyi, társadalmi, kulturális kérdésekben a Földközi-tenger déli partján fekvő országoknak. Bár szép eredmények is születtek, a pénz sosem volt elég, különösen a probléma volumenéhez és a gazdasági válsághoz mérten, a partnerországok pedig mindig elégedetlenek voltak.”

Én is elégedetlen vagyok a felelettel! Leülhet Erzsébet! Egyes!

A teljes cikket itt  lehet elolvasni, érdemes a hozzászólásokat is átböngészni.

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

,
Back to Top ↑