Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2017. 03. 10.

Szír diákok is részt vettek a BME Nemzetközi Diákok Fesztiválján (képek)

2017. 03. 10.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szervezésében tegnap Nemzetközi Diák Fesztivált tartottam az egyetem K épületében. A rendezvényen a szír diákok is részvettek.

A Nemzetközi Diák Fesztiválon számos ország és több közel-keleti állam diákjai is részvettek. A rendezvényen jelen voltak az kínai, indonéziai, dél-koreai, vietnámi, mongol, grúz, perzsa, algír, török diákok mellett a szírek is szép számmal képviseltették magukat.

Az esemény legszínesebb és legnagyobb standja a szíreké volt. Emellett a szír diákok páratlan szépségű fotókiállítással is készültek amin keresztül bemutatták Szíria valódi háború előtti gazdag kultúrális és történelmi arculatát. A gasztronómiai finomságok és kézműves tárgyak mellett a egy átfogó előadást is tartott a BME egyik ösztöndíjas szír diákja.

.

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjának köszönhetően idén 250 szír diák oktatását támogatja a magyar állam valamelyik hazai egyetemen. Az ösztöndíj program minden évben egyre több szír diáknak ad majd lehetőséget,hogy   felsőoktatási tanulmányát valamelyik magyar egyetemen folytatja.

Ennek köszönhetően tavaly novemberében megalakult a Szíriai Nemzeti Diákok Szövetsége – Magyarországi Tagozata, aminek célja összefogni az itthon élő szír diákokat és kultúrális programokon keresztül bemutatni Szíria valódi arculatát. A bejegyzés alatt álló szervezet fontosnak tartja a szír és magyar diákok közötti kapcsolat elősegítését, ezzel is hídat képezve a két ország között.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑