Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 02. 28.

A török hadsereg megszállta az Afrin járáson belüli határsávot (videó)

2018. 02. 28.

Február 26-án a megszálló Török Fegyveres Erők és dzsihádista szövetségeseik, a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) militánsai összeköttetést létesítettek az általuk ellenőrzött nyugat-aleppoi területek és Afrin járás délnyugati része között, miután elfoglalták Ankalah falut és a közeli pontokat a Kurd Népi Védelmi Bizottságoktól (YPG).

Ugyanazon a napon a Török Fegyveres Erők vezérkara bejelentette, hogy 2059 úgynevezett ” kurd terroristát” semlegesítettek az “Olajág Hadművelet” során

Eközben sajtójelentések szerint a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) felkészültek rá, hogy egy kiterjedt egyezmény alapján átadják Manbedzs várost a Szíriai Arab Hadseregnek, amelyben a szíriai-iráni-orosz szövetség venne részt, hogy megakadályozzák a további török előrenyomulást Afrin járásban. Habár ezeket a jelentéseket hivatalosan egyik fél sem erősítette meg.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai, a Köztársasági Gárda és a szövetségeseik új frontvonalat nyitottak a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) és a Harakat Ahrar Al-Sham vahhabita terrorszervezetek ellen Kelet-Gouthaban, és megtámadták a vahhabita megszállók állásait a Harcjármű Bázistól (az Idarat Al-Markabat támaszponttól) északkeletre. A fő összecsapások a térségben Harasta és Dawahirah frontvonalakon zajlanak.

Február 27-től naponta 09.00 órától 14.00 óráig tartó időszakos tűzszünet lépett életbe a Damaszkusz tartományi Kelet-Goutha régióban. A tűzszünetet az Orosz Honvédelmi Minisztérium jelentette be február 26-án, a rendeltetése, hogy az ott rekedt polgári személyek elhagyhassák a harcok helyszínét.

Azonban a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita militáns koalíció (vezető ereje az Al-Kaida szíriai ága) és más terrorista csoportok, amelyek (ismét) élő pajzsnak használják a polgári lakosságot, már cselekedtek, hogy megakadályozzák a civilek menekülését.

Korábban, a “Fehér Sisakosok” nevű hírhedt “szíriai ellenzéki polgári védelmi szervezet” állította, hogy a szíriai kormányerők mérgező harcanyagokat vetettek be február 25-én Kelet-Goutha régió Al-Szhifonija településén, Damaszkusz tartományban. Érdekes, hogy az állítás akkor hangzott el, amikor az Orosz Honvédelmi Minisztérium figyelmeztette a nemzetközi közvéleményt, hogy vahhabita militánsok “provokációt készítenek elő, amiben vegyi harcanyagok használatára hivatkoznak.”

Ahogy a megszálló militáns csoportok egyre több területet veszítenek el a régióban, úgy egyre több állítólagos vegyi támadás és tömeges polgári áldozatok emlegetésére lehet számítani a részükről (és szponzoraik részéről). Ezeknek a vádaskodásoknak a célja az lesz, hogy megálljon a Szíriai Arab Hadsereg offenzívája, vagy esetleg egy amerikai agressziót provokáljanak ki a szíriai kormányerők ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  South Front

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑