Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2019. 11. 10.

Aki Assad helyett a terroristákkal fogott kezet

2019. 11. 10.

Staffan de Mistura, az ENSZ korábbi szíriai különleges megbízottja azt mondta, hogy azért mondott le hivataláról, mert rájött, hogy Bashar Al-Assad elnök győzött Szíriában és nem tudná rávenni magát, hogy kezet fogjon az elnökkel.

Álljunk meg csak egy pillanatra, Staffan de Mistura ugyanaz az ember, aki kezet fogott korábbi Al-Nuszra fegyveresekkel! Ugyanaz az ember, aki politikai elismerést adott ezeknek a militánsoknak és meghívta őket Genfbe!

Ugyanaz az ember, aki terroristák oldalára állt és megpróbálta megakadályozni, hogy a terrorizmus elleni harc ügye belekerüljön a genfi tárgyalások célkitűzései közé!

Ugyanaz az ember, aki 2015-ben követelte a Szíriai Fegyveres Erőktől, hogy tegyék lehetővé számára az Al-Nuszra terroristák “méltó” kimenekítését Aleppóból!

Ez az ember nem más, mint egy báb a birodalmi Amerika (az Egyesült Államokat uraló elit) kezében és csak egy eszköz, amivel beleavatkoznak Szíria ügyeibe, azonban minden kétséget elhárítva Szíria csak a saját útját követte.

Most, hogy a szerepét eljátszotta és beismerte vereségüket, itt van, hogy erkölcsi tartást színleljen magának.

Ki mondta, hogy Szíria elnöke meg lenne tisztelve ennek a személynek a kézfogásától?? Vagy egyáltalán az elnök kezet akarna fogni vele?? Mr. Mistura, maga nem több egy bábnál, egy eszköznél, egy kártyalapnál, amit ha kijátszottak egyszerűen félreállítják, miután maga lemond, hogy mentse a maradék méltóságát (már ha magának volt ilyen egyáltalán)!

Staffan de Misturának nincs becsülete, sem szégyenérzete, sem méltósága. Balszerencséjére az összes mocskos titkáról tud a szíriai kormány és csak a szíriai parancsnokságtól függ, hogy nyilvánosságra hozza ezeket az információkat vagy nem. Azonban, ha az ő helyében lennénk, tudva azt, hogy a szíriai katonai vezetés tud a szerepéről és a szíriai konfliktusban viselt dolgairól, mi nem tettük volna, amit ő éppen megcselekedett.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑