Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 07. 19.

Szíria: Bevetésen az Orosz Légierő

2016. 07. 19.

Az Orosz Légierő vahabita terroristákat bombáz a török határon

A szombat délelőtti órákban az Orosz Légierő erőteljes légi csapások sorozatába kezdett a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) szövetség vahhabita terroristái ellen Lattakia tartomány északi hegyvidékén.

A jelentések alapján ezek az orosz légi támadások ma reggel számos helyszínre lesújtottak a török határ mentén Lattakia tartományban, támogatva a Szíriai Arab Hadsereg hadműveletét Kinszibba település közelében.

Egy katonai forrás szombaton azt közölte az Al-Masdar News hírújsággal, hogy az Orosz Légierő a Kurd-hegység (Dzsabal Al-Akrad) északi és keleti peremén mért csapásokat a vahhabita terroristákra, súlyos veszteségeket okozva nekik.

orosz légierő

Az elmúlt két órában az Orosz Légierő a vahabita fegyveresek által megszállt Kabbanira és Kinszibbára összpontosította figyelmét, több mint harminc légi támadást hajtva végre ellenük, miközben a Szíriai Fegyveres Erők a Dzsaih Al-Fatah terrorista koalíció ellen folytatnak szárazföldi hadműveleteket.

Az Orosz Légierő kiemelt szerepet játszott a Szíriai Arab Hadsereg sikeres lattakiai hadjáratában a téli hónapok során; azonban a béketárgyalások miatt az Oroszországi Föderáció mérsékelte a légi hadműveletek számát az országban.

Folytatódik Palmyrától keletre az ISIS terroristák elleni orosz légi hadjárat

Az Orosz Légierő a hétvégén több mint 40 légi támadást hajtott végre Palmyrától keletre, lebombázva számos helyszínt, amelyeket az ISIS terroristák tartanak megszállva az Arak gázmező és a T-3 repülőtér közelében.

Egy kelet-homszi katonai forrás szombaton közölte az Al-Masdar News hírújsággal, hogy az Orosz Légierő kifejezetten a terrorszervezet mozgásban lévő menetoszlopait támadta a Deir Ezzor tartományig húzódó nemzetközi főútvonalon.

orosz légierő 321

Eközben a Szíriai Fegyveres Erők kemény támadás indításával kihasználták az “Iszlám Állam” terroristái ellen a palmyrai gabonatárolóktól keletre indított légi csapásokat.

Az összecsapások még mindig tartanak a Szíriai Fegyveres Erők és az ISIS terroristák között Palmyrától keletre; a továbbiakban az Orosz Légierő fokozta a légi csapásokat Kelet-Homszban.

A Szíriai Arab Hadsereg az Orosz Légierő fedezetében nyomul előre Észak-Aleppoban

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya – a Köztársasági Gárda, a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység és Nemzetvédelmi Erők (NDF) támogatásával – szombaton folytatta offenzíváját Aleppo város északi szektorában, elfoglalva számos helyszínt a vahhabita terroristáktól az Al-Lajramun kerületben.

Az Al-Masdar News harctéri tudósítója szerint a 4. Gépesített Hadosztály és a szövetségesei elfoglaltak számos gyárat és épülettömböt az Al-Lajramun kerületben, közöttük a “Colonez-4”, “Colonez-5” jelű helyszíneket a kiemelt fontosságú körút közelében.

syria army 412412

Ez a legutóbbi előrenyomulás Aleppo város északi szektorában csak 72 órával azután történt, amikor a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta az Ipari Negyed legnagyobb részét az Al-Lajramun és az Al-Khalidijeh kerületek között.

Al-Lajramun hadászatilag Al-Zahra és a Khalidijeh kerületek között helyezkedik el; amennyiben sikerült elfoglalni egészben, akkor a Szíriai Fegyveres Erők nem csak biztosítani fogják az említett körzeteket, de lőtávolban meg fogják közelíten Kafr Hamrat.

Az Orosz Légierő jelentős szerepet játszott a mai előrenyomulásban, amikor ma reggel ismételten csapásokkal sújtotta a “Farah Al-Halab” terrorista szövetség állásait az Al-Lajramun kerületben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑