Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 12. 31.

Szíria ENSZ nagykövete a terrorizmus támogatásával vádolja Katart és Törökországot

2019. 12. 31.

A Szíriai Arab Köztársaság ENSZ nagykövete Dr. Bashar Al-Jaafari az ENSZ közgyűlésén azzal vádolta meg Törökországot és Katart, hogy több milliárd dollárt költöttek a terrorizmus támogatására Szíriában.

Dr Al-Jaafari december 28-án tartott beszédet az ENSZ közgyűlés előtt, melyben megjegyezte, hogy a török rezsim és a katari rezsim terroristáknak nyújtott támogatását Hamad Bin Jassim korábbi katari miniszterelnök is kivizsgálta.

,,Ez a személy (Bin Jassim) a Qatar TV csatornán kijelentette, hogy Katar, Szaúd Arábia és Törökország összesen 137 milliárd dollárt költött arra, hogy megdöntése Szíria legitim kormányát.,,

A szíriai ENSZ nagykövet szerint a katari rezsim azt hiszi, hogy ki tudja vonni magát a büntetések alól és semmilyen felelőség nem terheli ezért. Sőt a katari kormány jelenleg is támogatja az Al-Nusra Front nevű terror szervezetet Idleb városában. És ezt csak úgy tudja megtenni, hogy közvetlenül az Egyesült Államok utasításait hajtja végre.

,,Azért kell támogatniuk az iszlamista mozgalmakat, hogy aláássák a békét és a biztonságot az arab és az iszlám világban.,,

Dr. Al-Jaafari a katari ENSZ nagykövet számára kijelentette, hogy ,,az ítélet napja,, számukra is el fog jönni, és ez üzenet azoknak a hivatalnokoknak a számára akik a rezsim részéről támogatják a terrorizmust.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News Arabic)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑