Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 31.

Szíria: Harcok a déli területeken

2015. 03. 31.

Életét veszítette az Al-Kaida főparancsnoka Szíriában.

Pihenés és egy szál cigarettával egy hosszú nap harcai után. A háttérben a likvidált terroristák.

  A Nuszra Front néven ismert Izrael, Jordánia, meg Arab-öböl menti diktatúrák által támogatott Al-Kaida kötődésű terrorszervezet parancsnoka vesztette életét ma hajnali órákban, egy sikeres szíriai különleges osztagok által végrehajtott katonai akció során.

Abu Azzam Al-Libi terrorista vezér vesztesége nem az első nagyobb pofon a terrorszervezetnek, meg annak a támogatáinak, hisz pár héttel ezelőtt a szíriai arab hadsereg légierejének a terrorszervezet több fontos vezérét sikerült megsemmisítenie egy csapásra.

A terrorisa vezér halálát több arab hírcsatorna megerősítette.

A napokban a terrorszervezet amelyet az USA szövetséges Jordánia nyíltan támogat, ( és kiképzőtáborokat tart neki ) hatalmas offenzívát hajtott végre a szíriai arab hadsereg támaszpontjai ellen dél-Szíriában, több ezer Jordániából beszivárgott terrorista feláldozásával. Az Al-Kaida művelet során elesett az ókori jordán határhoz közeli Boszra Al-Sham város, és több 100 szíriai katona veszítette az életét, és több tucat katona esett a terrorszervezet fogságában.

Rendkívüli hír: Vahabita fegyveresek megszállták Buszra Al-Sham kisvárosát

Három nappal a Buszra Al-Shamban indított nagy támadás után a szíriai Al-Kaida szervezet a Dzsabhat Al-Nuszra és az FSA “1. dandár” vahabita fegyveresei megszállták ezt a Daraa tartomány déli részén lévő kisvárost.

Annak ellenére, hogy a Szíriai Arab Hadsereg 52. Gépesített Dandár és a Nemzetvédelmi Erők ellenőrizték a kisváros keleti részét, teljesen visszavonultak a településről kimenekítve a polgári lakosságot.

Egy katonai forrás szerint megközelítőleg a teljes polgári lakosság (17 ezer ember!) biztonságban áttelepítésre került Szuwejda városába, ahol korábban felkészültek a nagy létszámú menekült fogadására.

Megjegyzés: Buszra Al-Sham kisváros, nem azonos a Buszra Al-Sham várral és történelmi emlékhely együttessel, amit két nappal ezelőtt tisztított meg a Hadsereg. A kisváros kiürítését lehet akárminek titulálni. Azonban el kell mondani, hogy a Szíriai Fegyveres Erőket a korporativista tőkés sajtó és a vahabita befolyás alatt álló propagandisták mindig azzal vádolják, hogy legyilkolják a békés polgári lakosságot. Ez a művelet ennek a teljes cáfolata! Emlékezzünk Al-Adrára amit 2013. novemberében támadtak meg vahabita terroristák. A békés munkásvárost egy éjszaka alatt lerohanó vahabita terroristák ezreket gyilkoltak le és kínoztak halálra. Élve égettek el embereket a városi sütőüzemek kemencéiben. Al-Adra gyermekeinek szenvedését nem hallotta meg a “szabad világ” és vahabita zsoldosaik! Buszra Al-Sham lakossága, menekülés árán most megmenekült ettől a sorstól. A Főparancsnokság kiürítési döntése a mi véleményünk szerint nem volt gyávaság. Egy várost újjá lehet építeni, meg lehet tisztítani. Sok ezer embert viszont nem lehet feltámasztani, ha legyilkolták őket. A Dél Felszabadítása Művelet zajlik Daraa tartomány északi részén és a Golán közelében. Ezek után Buszra Al-Sham megtisztítására is sor fog kerülni. Ne felejtsük el: naponta terroristák ezrei és hadianyagok tömege jut át Törökországból, Jordániából, Libanonból és Izraelből Szíria felségterületére. Önmagában már az is nagy fegyvertény, hogy a háború 4 éve után Szíria ellenáll.

A Szíriai Arab Hadsereg teljesen visszafoglalta Buszra Al-Sham várát; Heves összecsapások zajlanak a körzetben

Buszra Al-Sham vára

 A Szíriai Arab Hadsereg 9. Páncélos Hadosztály 52. Gépesített Dandára megállította a terrorszervezetek offenzíváját egy vasárnap kezdett kemény támadással Buszra Al-Sham vára ellen (Qalat Busra Al-Sham), elfoglalva az egész történelmi műemlék együttes területét az Al-Kaida Szíria területén működő szervezete, a Dzsabhat Al-Nuszra és az FSA “1. dandárral” vívott három órás ütközet után.

Az 52. Dandár Buszra Al-Shamban elért sikere lehetővé tette, hogy a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály 17. Gépesített Dandár erősítése megérkezzen a déli Daraa városba és elfoglalják állásaikat a várostól nyugatra és délre fekvő arcvonalakon.

Egy katonai forrás szerint a Dzsabhat Al-Nuszra és az FSA 1. Dandár terrorszervezetek legalább 25 fegyveresüket vesztették el, közöttük egy terrorista nőt, akit a katonák a halott vahabita harcosok között találtak. Nem sikerült azonosítani. (Már nem volt mit.)

A többi halott fegyveres között, akiket a szíriai katonák Buszra Al-Shamban likvidáltak, a következő ellenséges fegyveresek azonosságát közölték a hatóságok az Al-Masdar News hírújsággal: Ahmad Haitam Al-Awada, Husszein Baalut, Abdel-Rahman Al-Mokdad, Mohammad Al-Aszad (ez a patkány nem volt méltó erre a névre!), Khaled Khalesh, Amdzsad Abdel Ghaffar Al-Firasz és Ibrahim Abdel Ghaffar Al-Firasz.

A közeli Hamrin településen a Nemzetvédelmi Erők már harmadik napja harcolnak a Dzsabhat Al-Nuszra fegyveresei ellen, amióta az Al-Nuszra terroristái folytatják próbálkozásaikat, hogy ellenőrzésük alá vonják a Buszra Al-Sham felé vezető főutat a városban kutyaszorítóba került társaik utánpótlása érdekében.

A Hamrinban indított támadása ellenére a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet elvesztett egy T-55-ös harckocsit és két másik páncélozott járművet a Nemzetvédelmi Erők csapásaiban, amelyek még egyszer visszaverték a vahabita terroristák rohamát.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg  (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑