Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 02. 01.

Újabb egytucat település szabadult fel Idleb tartományban (képek, videó)

2018. 02. 01.

Január 31-én a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a Tigris Alakulatok, az Orosz Légierő támogatásával elfoglalták Muszhajrifah, Buraghajti, Dzsudajdah, Tuwail Al-Halib, Maszadah, Dzsabal Tawil, Al-Khifa, Kalat Mirza, Tell Szultan, Tell Kalbah, Tawahinah falvakat és az Abu Al-Duhurtól nyugatra fekvő légvédelmi rakétabázist Idleb tartomány délkeleti részén, közölte a Hezbollah mozgalom szíriai média szolgálata.

A Szíriai Arab Hadsereg Aleppo tartomány délnyugati részén szintén folytatta a hadműveleteket és elfoglalta Atszhana Sharkija, Tell Huszain és Mulihamat falvakat. A Szíriai Arab Hadsereg délkelet-aleppoi támadása azt a célt szolgálja, hogy biztosítsa az Abu Al-Duhur és Al-Hader közötti útvonalat, jelentették szíriai kormánypárti források.

A maga részéről a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció (Al-Kaida) propaganda szervezete, az “Ibaa” azt jelentette, hogy egy autóbombás (VBIED) támadás érte a Szíriai Arab Hadsereg Tell Kalbah falu körüli állásait, nyugatra Abu Al-Duhurtól. Habár szíriai kormánypárti források szerint az öngyilkos merénylő vezette támadás kudarcot vallott.

Az orosz légierő Balszijeh és Barisza települések melletti terrorista állásokat bombázta:

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei mostanára 16 kilométerre közelítették meg az első célpontjukat, Szarakib várost. A hadsereg fő célkitűzése a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) ostromzárának áttörése Al-Fua és Kafraja települések körül. A két shia többségű település csak 12 kilométerre felszik Szarakibtől. 2015 március vége, vagyis Idleb város idegen megszállás alá kerülésekor szakadt meg velük a szárazföldi kapcsolat és kerültek teljesen ellenséges bekerítésbe.

.

Szíriai kormánypárti források azt állítják, hogy a Hezbollah és számos iráni támogatású paramilitáris egység csatlakozik az elkövetkező napokban a szíriai kormányerőkhöz, hogy megindítsák az offenzívájukat Kafraja és Al-Fua felmetésére. A hadművelet elvezethet az Al-Kaida vezetésű vahhabita terrorista csoportok (a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció) védelmi vonalainak teljes szétzúzásához Idleb tartomány déli és keleti részein.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑