Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2017. 01. 17.

Az Iszlám Állam elvágta a deir ezzori repülőteret a várostól (videó)

2017. 01. 17.

Nem sokkal azután, hogy a Szíriai Arab Hadsereg számos helyszínt visszafoglalt Deir Ezzorban, az „Iszlám Állam” terrorentitás egy újabb nagy rohamot indított a katonai repülőtér, a Dzsunajd kerület,a Panoráma csomópont és a központi temető ellen.

Azonban eltérően a korábbi támadásoktól, az „Iszlám Állam” terrorszervezet nagyobb számban összpontosította fegyvereseit a Deir Ezzor Köztemetőnél, ahol viszont a Szíriai Arab Hadsereg legalább felkészülten várta a harmadik támadást.

A jelentések szerint az ISIS terroristák egyik hullámot követően a másikban törtek a temető és a repülőtér felé tegnap délután azt remélve, hogy át tudnak törni a létesítmények védelmén a Szíriai Fegyveres Erők heves védekezése ellenére.

deir ezzor térkép 2017.01.16.

Deir Ezzor város évek óta egy kis enklávé az Iszlám Állam által megszállt Kelet-Szíria közepén.

Egy katonai forrás szerint a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő folyamatosan légi támadásokat hajt végre Deir Ezzorban  tegnap hajnali 04.00 óra óta (damaszkuszi idő szerint). Ezekben nagyszámú ISIS terrorista meghalt, közöttük a „Harakat Al-Muthanna” nevű terrorista frakció vezetője, Nadzsi Al-Muszalimah.

A nap folyamán folyamatosan keményharcok voltak Deir Ezzor számos pontján, amikor az Iszlám Állam újra megpróbálta fokozni támadásait a Szíriai Arab Hadsereg ellen a kelet-szíriai sivatagos tartomány területén.

Közben az ISIS propaganda szócsöveként ismert  Amaq bejelentette, hogy a fegyvereseik sikeresen kettévágták Deir Ezzor kormányerők által uralt részeit.

A terrorszervezet jelenleg a légi támaszpontot ostromolja, amelyet így elvágtak a várostól.

Az ISIS terroristák folyamatosan öngyilkos merénylők vezette robbanóanyagos gépjárműveket indítanak légi támaszpont ellen, hogy átjárót robbanthassanak a védelmi vonalon.

Negyvennél több szíriai légi csapás nem volt elegendő, hogy megszűntesse az ISIS fegyveresek támadási hullámait.

A temető még mindig a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt van, és ha ISIS nem lesz képes hamar elfoglalni, akkor innen a hadsereg jó eséllyel indíthat ellentámadást a repülőtér ostromzárának áttörésére és felszámolására.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg folyamatosan visszaveri az ISIS terroristák támadásait a déli frontvonalakon, a Panoráma csomópontnál és Al-Mohandeszin, a szíriai légi csapások pedig folytatódnak az ISIS terroristák állásai ellen a Thardeh-hegyen.
Az ISIS terroristák válogatás nélkül tartják tüzérségi tűz alatt az Al-Kosszur és Al-Dzsura lakónegyedeket, ahol agy nő és gyermeke megsebesültek.

A mostani nagy offenzívában becslések szerint 14 ezer ISIS fegyveres vesz részt, hogy elfoglalják Deir Ezzor várost és a repülőteret a kormányerőktől.

Az ISIS terrorentitás vezetői egy házat és rabnőt ígértek minden vahhabita fegyveresnek, akik részt vesznek a Deir Ezzor elleni támadásban.

Deir Ezzor a frontváros, egy szíriai kormányerők uralta enklávé az ISIS megszállta zónák közepén, ahol a Szíriai Arab Hadsereg egységei késként mélyednek a terrorentitás hátába, valamint nagyon sok vahhabita terroristát lekötnek más olyan frontvonalakról, mint az iraki Moszul.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑