Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 06.

Szíria: Keresztény és Nemzetiszocialista milíciák támadják az Iszlám Állam állásait

2015. 11. 06.

A Szíriai Nemzetvédelmi Erők számos magaslatot foglaltak vissza Kelet-Homszban; A keresztény milíciák és az SSNP katonái Mahin felé közelednek.

Csütörtök reggel a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyának Szadad városi egysége együttműködve a Szíriai Nemzetvédelmi Erők Szadad városi kontingensével és a Gozarto Véderővel (Szuturo- Asszír keresztény milícia) folytatták az előretörésüket Mahin településig miután visszaverték az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet egy rohamát az újból visszafoglalt Tal Szinni magaslaton kívül Homsz tartomány keleti területén.

Az ellentámadás ma reggel indult amikor az ISIS terrorszervezet egy “jármű bombával” (VBIED) próbálta meg felrobbantani a Nemzetvédelmi Erők (NDF) ellenőrző pontját a Tal Szinni magaslat közelében Szadad város körzetében; ezt a terrorista támadást a Szíriai Fegyveres Erők visszaverték.

Ezután az ISIS terrorista támadási kísérlet után a Szíriai Fegyveres Erők a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnyának vezetésével megrohamozták az Al-Hazim Al-Awszat magaslatot, ahol heves összecsapást vívtak e megszálló terroristákkal és teljesen az ellenőrzésük alá vonták a dombot és környékét.

ِA Szír Ortodox Egyház képviselői Szadadba látogattak, hogy támogatásukról biztosítsák a helyi lakosságot.

.

A Szíriai Fegyveres Erők folytatták az előretörést a közeli Al-Hazim Al-Awszat nevű magaslatig megölve számos ISIS terroristát és megsemmisítve egy gépfegyveres tüzelőállást mielőtt képesek voltak elfoglalni ezt a Szadad és Mahin között lévő helyszínt.

A kevesebb mint 48 óra alatt elfoglalt 5 magaslattal a Szíriai Fegyveres Erő kitartóan haladnak előre céljuk Mahin település felé, amit múlt héten szállt meg az ISIS terrorszervezet. Amennyiben sikerül visszafoglalni, akkor a kormány hű erők olyan állásokat foglalnak el, hogy megtámadhatják az ISIS ellenőrzése alatt lévő Al-Kariataint (Al-Qaryatayn), amelyet augusztus elején szállt meg az ISIS terrorszervezet.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑