Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 01. 21.

Szíria nélkül nem létezik terrorizmus elleni harc

2015. 01. 21.

Az Európai Unió a Szíriával és Oroszországgal kapcsolatos politikája miatt elvesztette azt a lehetőséget, hogy az orosz hírszerző szervektől jusson információkhoz.

A szíriai és orosz hírszerző ügynökségek együtt dolgoznak a terrorelhárításban. Szíria mindenféle információval ellátja Oroszországot, ami létfontosságú a nemzetbiztonsága szempontjából. Oroszország a maga részéről korábban bizonyos adatotokat átadott az EU-nak, ami segítséget jelentett az EU tagállamok nemzetbiztonsági szerveinek. Azonban az EU és Oroszország közötti ellentétek kirobbanása óta, mint ahogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is korábban kijelentette, Oroszország minden hírszerzési adatcserét felfüggesztett az Európai Unió tagállamaival.

Akármi is történik jelenleg az EU-ban, a korábbi politikájuk következményei visszaütnek rájuk. Hivatalos EU szervek adatai szerint azoknak az európaiaknak, akik Szíriába mentek különböző terrorszervezetek tagjaként  embereket gyilkolni, megközelítőleg a 30 százalékuk tért vissza a hazájába.

 orientalista.hu Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑