Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 05. 14.

Szíria soha nem lesz bábállam

2018. 05. 14.

Nagyon sokan katonai szemszögből foglalkoznak a megszállt Golán-fennsíkon lévő célpontokra kilőtt szíriai rakétákkal. Amelynek jóval nagyobb geopolitikai jelentősége van, mint egy egyszerű szíriai figyelmeztetésnek válaszul a cionisták hangos nyilatkozataira és fenyegetéseire.

A Syrian Arab Army oldal nem árulhat el harcászati eljárásokat, azonban elmondhatja: a célpontokkal és az ellenséggel szemben felhasznált eszközöket kifejezetten erre választották ki, habár mindenki tudja, hogy a Szíria rendelkezésére álló nagy mennyiségű föld-föld rakéta között elegendő van minden repülőtér elleni válaszcsapásra, ahonnan az agressziót végrehajtó izraeli repülőgépek felszálltak, északtól egészen a megszállt Dél-Palesztináig. Ellenben a Szíriai Parancsnokság úgy döntött, hogy a válaszcsapáshoz minimálisan szükséges eszközökkel a harctevékenységet a megszállt (azonban szíriai) területeken tartja.

A Szíriai Parancsnokság szintén azt választotta, hogy nem lövet le repülőgépeket a szíriai és a libanoni légtéren kívül, emiatt egyetlen nagy hatótávolságú légvédelmi rakétát sem indított. Aki nem tudná a szíriai SZ-200VE légvédelmi komplexumok nagyon hatásosak a 250 kilométeres hatótávolságukkal és rajtuk elvégzett fejlesztésekkel, bizonyítottan – ez okból – halálos rendszerek az ellenséges vadászgépek számára, éppen a saját légterükben is.

A helyzet, hogy az elmúlt néhány hétben ellenséges tisztségviselők, amerikai vezetők támogatásával mindenféle módon fenyegették Szíriát, a fenyegetések hamis propaganda felhasználásával közvetlenül elértek a Szíriai Parancsnoksághoz, amely szerint iráni katonai jelenlét van Dél-Szíriában; miközben a nemzetközi szervezetek teljes hallgatása mellett a Szíriai Parancsnokság azt választotta, hogy emlékezteti az ellenséget kik ők valójában, de szíriai módon.

Végül az egyetlen dolog, amit az ellenség és a birodalom nem tehet meg Szíriával, hogy uralmuk alá vonják és bábállamot kreáljanak belőle, ami megfelelne a vágyaiknak. Hagy emlékeztessünk rá, hogy majdnem nyolcadik éve ki harcol az ilyen ellenség által támogatott terrorizmus ellen és KIK AZOK, akik adófizetők dollár milliárdjait kapják hadisegélyként, miközben fegyvertelen palesztinokat zaklatnak és félemlítnek meg a szülőföldjükön és emlékezzenek az ellenség hogyan hitte el, hogy győzni fog 2006-ban és hogyan végződött a kalandjuk. Csak egy dolog igaz az ellenségről, hogy propagandát folytat, igazából egy nagy és legyőzhetetlen erőnek mutatják be önmagukat, azonban akik azt gondolják, hogy a háborút önmagában ezzel meg lehet nyerni, újra a 2006-os helyzetben találják magukat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑