Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Szíria

2015. 07. 26.

Szíria: Támadásban a Tigris alakulatok

2015. 07. 26.

Palmyra és Aleppo  felszabadításáért Tigris alakulatok indultak  harcba.

A palmyrai arcvonalon súlyos harcok dúlnak: A Szíriai Arab Hadsereg dél felé nyomul

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai együttműködve a Sivatagi Sólymok Dandárral (Liwa Szukkur Al-Szahra) és a 3. Páncélos Hadosztály 550. Dandárával folytatták támadásukat az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet védelmi állásai ellen Palmyra északi részén az ókori bányáknál Homsz tartományban.

Péntek reggel a Szíriai Fegyveres Erők erőteljes rohamot indítottak a terrorszervezet állásai ellen az ókori bányák déli peremén, végezve több mint egy tucatnyi ellenséges fegyveressel az összecsapások első órájában; ezt követte a Szíriai Légierő több légicsapása Al-Amarijah körzetre Észak-Palmyrában.

Amint a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalják a megmaradt területet az ókori bányák és Al-Amrijah körzete között, akkor elérik Palmyra északi negyedét első alkalommal az elmúlt két hónapban.

Eközben nyugatra Palmyrától a Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Baasz Zászlóaljakkal (Khataib Al-Baath) újraindította támadását nyugatra az Al-Thani majortól.

Az elmúlt héten az ISIS támadással próbálkozott a palmyrai autós iskolánál és az Al-Bajarat olajfa-ligeteknél; azonban ezek a próbálkozások sikertelenek voltak, hogy átvegyék az említett helyszínek ellenőrzését.

Azóta a Szíriai Fegyveres Erők újra csoportosították alegységeiket és új offenzívát indítottak a történelmi város, Palmyra visszavételére.

 

A Tigris Alakulatok újra Aleppo tartomány keleti részébe települnek

A Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága újratelepít egy különítményt a Tigris Alakulatok állományából a kiemelt fekvésű Al-Szafira városába, Aleppo tartomány keleti részébe.

A Szíriai Arab Hadsereg egyik főtisztje szerint a Tigris Alakulatok önálló alegysége azt a feladatot kapja, hogy szüntesse meg a Kwejersz Katonai Repülő Bázis körül három éve fennálló ostromzárat és alakítson ki egy szélesebb ütköző zónát a szíriai kormány fő ellátási útvonalát jelentő Khanasszer-autópálya mentén, amelyet jelenleg a Harakat Ahrar Al-Sham és a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra fegyveresei támadnak.

Ez nem lesz könnyű feladat a Hadsereg Al-Szafirába települő különleges erőinek, mert az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet egy hosszan kiterjedő területet tart megszállva, amely Aleppo és Al-Rakka tartományokat egyaránt összeköti, több főúttal hozzáférést biztosít erősítés, utánpótlás szállítására azok mentén az ellenőrzésük alatt.

A Tigris Alakulatok számára nem idegen ez a sivatagos terep Kelet-Aleppoban, mert korábban több kemény ütközetet vívtak az ISIS terroristák ellen az Al-Shaer-hegységben és a Dzsazal-gázmezőkön; amelyek közül mindegyiket sivatagos terület veszi körül Homsz tartomány keleti részén.

Nem tudunk határidőről, amit meghatároztak a “Tigriseknek” a kitelepülésre; azonban a forrás azt a következtetést vonta le, hogy hadi helyzet Kelet-Homszban végül megoldódik, amikor a Szíriai Fegyveres Erők ott vannak az ősi Palmyra városában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑