Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 09. 25.

Szíria valószínűleg már kapott SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert Moszkvától

2018. 09. 25.

Az Al-Masdarnews forrásai szerint az orosz hadsereg már leszállította a beígért SZ-300-as légvédelmi rendszereket a szíriai hadsereg légvédelmi alakulatainak.

A beszámolók szerint két orosz szállító repülőgép érkezett a Mozdok Ossetia légibázisról a Szíriában található Hmeimim orosz légibázisra. Valószínűsítik, hogy az orosz 233. Légi Szállító Ezred Ilyusin Il-76MD típusú nehéz szállító gépei a Putyin elnök által korábban Szíriának ígért légvédelmi rakéta rendszereket szállította.

A Bosphorus Observer nevű török híroldal szerint az orosz gépek Törökország felett repültek a Hmeimim légibázis irányába. A repülőgépek néhány órával azelőtt érkeztek meg az orosz légibázisra, hogy az orosz védelmi minisztérium bejelentette a rakétarendszerek leszállítását és átadását. Az orosz bejelentésnek jelentős nemzetközi visszhangja volt, főleg az úgynevezett ,,Izrael,, részéről, mely zokon vette, hogy ezek után nem tud tetszése szerint berepülni a szíriai légtérbe és civileket gyilkolni.

Az SZ-300-as védelmi rendszer leszállításáról már korábban is esett szó, azonban több esemény is befolyásolta az orosz elnök azon döntését, hogy minél előbb átadják a rakéta rendszereket a szíriai hadsereg számára. Ilyen okok például a nyugati katonai koalíció ellenséges magatartása és az izraeliek felelőssége az orosz Il-20-as típusú repülőgép lelövésében.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑