Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 07. 22.

Szíriai és orosz légi támadások tucatjai sújtották a Khan Shejkhunt megszálló militánsokat

2019. 07. 22.

A Szíriai Arab Légierő és az Orosz Légi-Kozmikus Erők intenzív légi hadjáratot hajtanak végre a megszálló militánsok állásai ellen Khan Shejkhun városban, a szíriai Idleb tartomány déli részén.

Az úgynevezett “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű londoni dzsihádista propaganda szervezet szerint július 20-án szíriai és orosz légi csapások érték a várost és számos környékbeli térséget.

“Szíriai ellenzéki források” azt közölték, hogy a várost a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége is lövi. A jelentésük szerint sorozatvető rakétákat is használnak a csapásmérések során.

Khan Shejkhun az M5 autópálya mellett fekszik, amely a szíriai fővárost, Damaszkuszt köti össze Aleppoval. A város az Al-Kaida terrorhálózat és helyi frakciója, a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció egyik legfőbb erőssége Idleb tartományban és az idegen hatalmak által támogatott terrorszervezetek megszállta szomszédos területeken.

A Khan Shejkhunban lévő ellenséges állásokra mért intenzív légi csapások arra utalnak, hogy a Szíriai Arab Hadsereg egy hadművelet indítását tervezi, hogy elfoglalja a várost. Egy ilyen hadmozdulat súlyos kudarcot okozna a Hajat Tahrir Al-Sham nevű vahhabita terrorista koalíciónak és más dzsihádista terrorszervezeteknek Idleb tartományban és a többi megszállt övezetben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  SouthFront.org

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑