Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 07. 04.

Szíriai és orosz vadászbombázók ötven militánssal végeztek Idleb tartomány déli részén

Többféle fegyveres csoporthoz tartozó vahhabita militánsok tucatjaival végzett az Orosz Légierő és a Szíriai Arab Légierő július 2-án éjszaka Idleb tartomány déli részén.

Szíriai kormánypárti források szerint a Szíriai Légierő vadászbombázói az Al-Kaida terrorhálózattal szövetséges “Turkesztáni Iszlám Párt” fegyveresei harcállásait támadták Khan Shejkhun és Hobit településeken, végezve a terrorszervezet legalább 35 tagjával és sok másikat megsebesítve.

Ugyanakkor orosz katonai repülőgépek számos légi csapást mértek a török támogatású “Nemzeti Felszabadítási Front” (NLF) nevű dzsihádista koalíció egyik földalatti bunkerére Madaja település közelében. A szíriai hazafias honlap, Al-Masdar News szerint a török támogatású csoport 15 tagja halt meg a csapásokban.

Mindkét formáció (a Turkesztáni Iszlám Párt és a “Nemzeti Felszabadítási Front”) szoros szövetségben áll az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalícióval. A terrorista koalíció és szövetségesei (a szintén Al-Kaida kötődésű “Wa Harid Al-Muminin” műveleti központ, amelyet a Dzsamat Anszar Al-Iszlam, Horasz Al-Din, Dzsabhat Anszar Al-Iszlam és az Anszar Al-Tauhid nevű kisebb Al-Kaida kapcsolatokkal bíró csoportok hoztak létre tavaly), ellenőrzik Idleb tartomány területének 90 százalékát, valamint Észak-Lattakia, Észak-Hama és Nyugat-Aleppo területének egy sávját.

Az Orosz Légi-Kozmikus Erők és a Szíriai Arab Légierő támadásai súlyos csapásokat mértek és súlyos veszteségeket okoztak a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíciónak Idleb tartomány területén. Habár hatékony szárazföldi hadműveletek nélkül ezek a csoportok tovább uralhatják a térséget. A mostani légi csapások megtorlásul is szolgáltak a terrorista frakciók Északnyugat-Hamaban a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen elkövetett rajtaütéses támadásaira, amelyek során július 2-án hét szíriai katona halt hősi halált Al-Masherie térségében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑