Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 07. 04.

Szíriai és orosz vadászbombázók ötven militánssal végeztek Idleb tartomány déli részén

2019. 07. 04.

Többféle fegyveres csoporthoz tartozó vahhabita militánsok tucatjaival végzett az Orosz Légierő és a Szíriai Arab Légierő július 2-án éjszaka Idleb tartomány déli részén.

Szíriai kormánypárti források szerint a Szíriai Légierő vadászbombázói az Al-Kaida terrorhálózattal szövetséges “Turkesztáni Iszlám Párt” fegyveresei harcállásait támadták Khan Shejkhun és Hobit településeken, végezve a terrorszervezet legalább 35 tagjával és sok másikat megsebesítve.

Ugyanakkor orosz katonai repülőgépek számos légi csapást mértek a török támogatású “Nemzeti Felszabadítási Front” (NLF) nevű dzsihádista koalíció egyik földalatti bunkerére Madaja település közelében. A szíriai hazafias honlap, Al-Masdar News szerint a török támogatású csoport 15 tagja halt meg a csapásokban.

Mindkét formáció (a Turkesztáni Iszlám Párt és a “Nemzeti Felszabadítási Front”) szoros szövetségben áll az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalícióval. A terrorista koalíció és szövetségesei (a szintén Al-Kaida kötődésű “Wa Harid Al-Muminin” műveleti központ, amelyet a Dzsamat Anszar Al-Iszlam, Horasz Al-Din, Dzsabhat Anszar Al-Iszlam és az Anszar Al-Tauhid nevű kisebb Al-Kaida kapcsolatokkal bíró csoportok hoztak létre tavaly), ellenőrzik Idleb tartomány területének 90 százalékát, valamint Észak-Lattakia, Észak-Hama és Nyugat-Aleppo területének egy sávját.

Az Orosz Légi-Kozmikus Erők és a Szíriai Arab Légierő támadásai súlyos csapásokat mértek és súlyos veszteségeket okoztak a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíciónak Idleb tartomány területén. Habár hatékony szárazföldi hadműveletek nélkül ezek a csoportok tovább uralhatják a térséget. A mostani légi csapások megtorlásul is szolgáltak a terrorista frakciók Északnyugat-Hamaban a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen elkövetett rajtaütéses támadásaira, amelyek során július 2-án hét szíriai katona halt hősi halált Al-Masherie térségében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑