Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 12. 01.

Szíriai Főparancsnokság: Terrorista csoportok folyamtatosan érkeznek Törökországból

2015. 12. 01.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg Főparancsnoksága közölte, hogy a Szíriai Arab Hadsereg határőrei terrorista csoportok tömegeit és két menetoszlopnyi gépjárművet, tele terroristákkal figyeltek meg párhuzamosan két Törökországgal határos térségben, valamint a betolakodók elvágták az elektromos áramszolgáltatást a két körzetben.

Hadsereg Főparancsokság elmondta nyilatkozatában: “Erdogan kormánya folytatja a feszültség növelését a szíriai-török határon.”

A Hadsereg Főparancsnokság kijelentette, hogy november 28-án fegyveres terrorista csoportok tömegei voltak megfigyelhetőek a határvidéken. A következő nap reggelén két menetoszlopnyi gépjármű, tele terroristákkal volt látható amint átlépi a határt, hozzátéve, hogy a Szíriai Arab Hadsereg határőrei rájuk támadtak arra kényszerítve az egyik menetoszlopot, hogy visszatérjen török területre miközben a másik szíriai felségterület felé menekült el.

A Főparancsnokság hozzátette, hogy ezek a tények tisztázzák a magas szintű együttműködést a terrorista vezérek és a török határvédelmi hatóságok között; számba kell venni, ezek a menetoszlopok rögtön azután indultak el, miután megszűnt az áramszolgáltatás a körzetekben, ami megmutatta az Erdogan-kormány folytatja a terrorszervezetek teljes körű támogatását Szíria ellen.

A Főparancsnokság azzal a következtetéssel zárta a nyilatkozatát, hogy az Erdogan-kormány teljes felelősséggel bír ezekért a veszélyes provokációkért és agresszióért, nyomatékosítva a hadsereg elszántságát, hogy megtesz bármit ami megelőzi a terroristák belépését a török határon át.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑