Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 02. 28.

Szíriai háború kezdőknek – Három verzióban

2018. 02. 28.

Bár a szíriai háborúnak majdnem vége, az amerikaiak többsége még mindig nem érti, mi is történt az elmúlt hét évben, mivel a tömegtájékoztatás sajnos a propaganda, a féligazságok és a hazugságok zavarba ejtő keveréke volt. A konfliktus három változatát mutatjuk itt be, az olvasó pedig kiválaszthatja a számára legésszerűbbnek tűnőt.

Disney verzió

Egyszer volt, hol nem volt egy Szíria nevű ország, amelyben Bashar Al-Assad könyörtelen diktátor uralkodott, aki olyan kegyetlen ember volt, hogy még a saját népét is gyilkolta. Tettei miatt polgárháború robbant ki az országban. Amerika és Európa mindent elkövettek, hogy megakadályozzák a pusztító polgárháborút, sőt nagyvonalúan befogadtak szíriai menekülteket is. Végül Amerika betette a lábát Szíriába, legyőzte az ISIS-t, és most a stabilitás helyreállításán fáradozik.

Ez a verzió rendkívül népszerű az amerikaiak és az európaiak körében, valamint a nyugati tömegmédiában is.

Középiskolai verzió

A brutális Asszád rezsim által sújtott szíriai emberek szabadságra és a demokráciára vágytak. Egy napon az emberek tiltakozni kezdtek egy kis városban. Válaszul Assad megölt jó néhány békés tüntetőt. Tette azonban visszafelé sült el, és az egész országban lázadások robbantak ki. Hamarosan kitört a polgárháború, amely miatt millióknak kellett elmenekülni Szíriából.

Amerika megdöbbent, és humanitárius okokból úgy döntött, hogy segítséget nyújt a szíriaiaknak az Asszád elleni küzdelemben. Amikor Asszád harci gázokat vetett be saját népe ellen, Amerika beavatkozott és kivonta Asszád összes vegyi fegyverét. Sajnálatos módon azonban Asszád néhány év múlva újra ártatlan civilek életét oltotta ki. Ezután Amerika megjelent Szíriában, legyőzte az ISIS-t, és most megpróbálja helyreállítani a stabilitást.

Ez a verzió a leginkább elterjedt a nemzetközi tömegmédiában.

Egyetemi verzió

Röviden, a szíriai “polgárháború” egy illegális proxy háború Szíria ellen. Szembeszegülve a nemzetközi törvényekkel több ország küldött fegyvereket és terrorista zsoldosokat Szíriába az elmúlt hét évben.

A hegemonikus geopolitikai célok elérésében az elitek egyre nagyobb káoszt keltenek a világ körül, ráadásul tetteikkel a Nyugat erkölcsi irányultságát helyrehozhatatlanul károsítják. Úgy tűnik, hogy a globális maffia törvénye a következő: ha a szabályaink szerint játszol, akkor kedvesek leszünk veled, de ha nem…..

Ez a szíriai polgárháború három verziója. Vajon az amerikaiak melyiket fogják elhinni?

Orientalista.hu – Vivkamar Sott.net

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑