Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2022. 04. 27.

Szíriai katonák haltak meg a Damaszkusz környéki izraeli légicsapásokban

2022. 04. 27.

Izraeli légicsapás ért szerdára virradóra több célpontot Damaszkusz környékén, a SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy négy katona vesztette életét a támadásokban. Más források szerint több külföldi milicista is meghalt.

A SANA tájékoztatása szerint további három katona megsebesült. A légvédelem több rakétát megsemmisített, a támadások során anyagi kár is keletkezett − teszi hozzá a hírügynökség.

A helyi források szerint a rakétatámadásnak − amellyel Irán-barát milíciák fegyverraktárait semmisítették meg − kilenc halálos áldozata van, öt szíriai katona és négy külföldi fegyveres. Több rakéta a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében csapódott be.

Év eleje óta ez volt a tizedik alkalom, hogy Izrael rakétákat lőtt ki szíriai célpontokra − emlékeztetett a nagy-britanniai székhelyű aktivistahálózat, hozzátéve, hogy éjszaka több mint 12 robbanásról számoltak be Damaszkusz környékén.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem reagált a hírekre.

Izrael a 2011 óta tartó szíriai háború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen. Izrael fenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑