Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2015. 07. 06.

Szíriai keresztény egyházfő : Hagyják abba a terrorista csoportok felfegyverzését, akik lemészárolják a népünket!

2015. 07. 06.

Szíria megtámadott keresztény lakosságának egyházi vezetői kiadtak egy felhívást, amit a nyugati hatalmaknak címeztek, hogy “hagyják abba az országunkat leromboló és népünket lemészároló terrorista csoportok felfegyverzését és támogatását”! – írta christiantoday.com

Antiochia és a Közel- Kelet Pátriárkája Moran Mor II. Ignatius Aphrem elmondta, hogy nem érte a nyugati hatalmakat, hogy avatkozzanak be a keresztények védelmében.

Ha a nyugat valóban tenni akar valamit a jelenlegi válság megoldása érdekében, a leghatékonyabb az lenne ha a helyi kormányokat támogatnák, amelyeknek ütőképes hadseregre és rendfenntartó erőkre van szükségük, hogy biztonságot teremtsenek és megvédjék lakosságukat a terrortámadásoktól.

“Az állami intézményeket megerősíteni és megszilárdítani kell. Ennek ellenére amit látunk az a szétverésük külföldről gerjesztve.” – nyilatkozta a Vatican Insider-nek.

Aphrem pátriárka, a Szír Ortodox Egyház feje elmondta, hogy a legszentségtörőbb dolog amit egy ember elkövethet az, hogy “vértanúnak” nevezzen egy öngyilkos merénylőt.

“Az Egyház történelmi küldetése folyamán mindig is szenvedő egyház volt” – tette hozzá a pápával való római találkozása utáni napokban, amikor éppen hazatért Khamishliból, a szülővárosából, ahol újonnan elmenekült keresztények ezreivel találkozott, akik elhagyni kényszerültek Al-Haszakah városát az “iszlám állam” terroristáinak támadását követően.

Az “iszlám állam” terroristái akik meghalnak miközben rémtetteket hajtanak végre, “vértanúságnak” tekintik az ilyen halált. Azt hiszik, hogy ez a paradicsomba juttatja őket.

A pátriárka cáfolta ezt az elképzelést. Azt mondta, hogy “a vértanúság nem egy áldozat bemutatása Istennek, mint az áldozatok amiket régen pogány istenségeknek mutattak be. A keresztény vértanúk nem keresik a mártírrá válást, hogy ezzel hitüket bizonyítsák. Ők nem akarattal ontják vérüket, hogy elnyerjék Isten kegyét vagy valamilyen más díjat, mint a mennyország.”

Egyháza más püspökeivel együtt Aphrem pátriárka nem rég tárgyalt Aszad szíriai elnökkel. “Aszad elnök úr sürgetett bennünket, tegyünk meg mindent amit lehet annak érdekében, hogy a keresztények ne hagyják el Szíriát. Tudom, hogy szenvednek, mondta, de kérem ne hagyják el az országunkat, amelyik az önök otthona már évezredek óta, még azelőtt, hogy az Iszlám megérkezett! Az elnök úr még elmondta, a keresztényekre szükség lesz amikor itt az idő, hogy újjáépítsük lerombolt országunk.”

Aphrem pátriárka elmondta, hogy a szíriai állampolgárok többsége támogatja Al-Assad elnök úr kormányzatát és mindig is támogatta.

“Mi elfogadjuk az állam legitim vezetőit és imádkozunk értük, ahogy az Újszövetség tanítja. Mi is látjuk, hogy a másik oldalon nem létezik demokratikus ellenzék csak szélsőséges csoportok. Még ezen felül láthattuk az elmúlt évek során, hogy ezeknek a csoportoknak a tettei külföldről származó ideológiákon alapulnak, a gyűlölet olyan prédikátoraitól akik Szaúd-Arábiából, Katarból és Egyiptomból jöttek és onnan támogatták őket. Ezek a csoportok szintén Törökországon át jutnak fegyverekhez, ahogy a a média megmutatta nekünk.”

A pátriárka szerint az “iszlám állam” terrorszervezet nem az iszlám, amit a szíriaiak (a szírek) megismertek és együtt éltek vele évszázadok óta. “Vannak erők, amelyek ellátják fegyverrel és pénzzel, mert hasznuk van belőle. Ezt nevezte Ferenc pápa szennyes célokért vívott háborúnak. Mindez egy perverz ideológián alapul ami azt állítja, hogy a Koránt követi.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑