Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 03. 28.

Szíriai kurd erők foglalták el a Tabaka légi bázist Al-Rakka tartományban

2017. 03. 28.

Tegnap a kurd vezetésű “Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellenőrzésük alá tudták vonni a Tabaka légi bázist, az ISIS terroristák elleni 24 órás harcot követően.

A kurd vezetésű erők egyik arab csoportja azt jelentette, hogy a bázist teljesen elfoglalták, azonban a harc egész vasárnap tartott a repülőtér területén, mielőtt az “Iszlám Állam” terrorszervezet végül visszavonta fegyvereseit északra, Tabaka városba.

Ezenkívül az USA támogatta SDF szintén elfoglalta Abu Rashid és Al-Adzsil sivatagi falvakat.

A kurd erők szándéka, hogy az elsöprő amerikai légi támogatással bekerítsék Tabaka várost. Eközben az ISIS terrorszervezet propagandája azt állítja, hogy az USA légi támadásai miatt a közeli Tabaka-duzzasztógát az összeomlás szélén áll.

Amennyiben ez megtörténik, akkor a felduzzasztott Euphrates-folyó vize (az Asszad-tó) elöntheti a folyó alsóbb szakaszain lévő településeket (Al-Rakkat, sőt Deir Ezzort és Abu Kamalt is!).

Mellesleg a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) harcosai hagyományos módon, tánccal ünnepelték a repülőtér bevételét.

2014.augusztusában 200 fő szíriai katona esett fogságba a Tabaka légi bázison, miután kifogytak a lőszerből. Nem sokkal ezután az ISIS terroristák a sivatagba hajtották és kivégezték őket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑