Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 07. 08.

Szíriai mélységi felderítők robbantották fel a megszálló militánsok egyik lőszerraktárát Idleb tartományban

2019. 07. 08.

Szíriai katonai felderítők egy különleges művelet során lerombolták a megszálló vahhabita militánsok egyik lőszerraktárát Dzsabal Al-Arbain térségében, Idleb tartomány déli területén, hozták nyilvánosságra a szíriai különleges rendeltetésű Tigris Alakulatokhoz közel álló kormánypárti források július 5-én.

A források fényképeket tettek közzé a különleges műveletről, amely július 3-án történt. A fotók fekete füstöt és lángokat mutatnak, amelyek egy elkülönült épültről szállnak fel.

Két napja vahhabita (úgynevezett “ellenzéki”) aktivisták számos robbanásról számoltak be Dzsabal Al-Arbain térségéből. Habár a dzsihádista szimpatizánsok azt közölték, hogy a robbanásokat szíriai és orosz légi támadások okozták.

A Szíriai Katonai Felderítés nagyon aktív Idleb tartományban és a körülötte lévő ellenséges megszállás alatt lévő zónában. A Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció (az Al-Kaida terror hálózat szíriai frakciója), amely a térséget ellenőrzi azt állítja, hogy tucatnyi szíriai katonai felderítőt ejtett fogságba az elmúlt pár hónapban.

A múlt hónapban a megszálló terrorszervezet hét szíriai állampolgár végzett ki miután azzal vádolta őket, hogy a Szíriai Katonai Felderítés és az országban állomásozó Orosz Fegyveres Erőknek kémkednek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑