Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2014. 12. 16.

Szíriai nyerte a pánarab tehetség kutató versenyt (videofelvétel)

2014. 12. 16.

Az arab világ legnézettebb tv show műsorának győztese az aleppoi Hazem Sharif lett.

Az idei Arab idol a harmadik évadot zárta a pénteki döntővel. Az eredményt a szombat esti gála adásban hirdették ki. A szír fiatal ember mellett a szaúdi Majid Al- Madani és az izraeli hatóságok által üldözött palesztin Heisam Khalayalah jutottak be a döntőbe.
Az arab világ minden pontjából érkeztek a szavazatok és a végeredmény Hazemet hozta ki győztesnek, ami politikai okokból sokaknak nem tetszett.

A műsort a libanoni székhelyű de szaúdi tulajdonban lévő MBC csatorna sugározta. A médium igazgatósága a politika mentességre hivatkozva megtiltotta Hazemnak, hogy az eredmény kihirdetésekor felvigye országa zászlaját a szinpadra. Hazem ezt a Sham fm-nek adott interjúban panaszolta el.

Miután Hazem családja és baráti köre örömükben felrohantak a színpadra a rendezők azonnal kis szaúdi zászlókat kezdek osztogatni, de a zsűri emirátusi tagja és a szaúdi versenyzőn kívül senki nem fogadta el.

Hazem a finálé végén revansként egy nemzeti hazafias dalt énekelt el ami Szíriát élteti.

A videofelvétel 5:35 percétől érdemes nézni:

A győztes 250 000 szaúdi rial (16 millió) pénzjutalomban részesült. Továbbá a Platinum Records lemezcéggel köthet szerződést ami három hang felvételt és egy videoklip finanszírozását tartalmazza. A fő szponzor az Emirates légitársaság egy Seychelle szigeteki nyaralás költségét állja az ifjú sztárnak.

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑