Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 03. 05.

Szíriai szárazföldi csapatok települtek kurdok ellenőrizte térségekbe (videó)

2017. 03. 05.

A szíriai kormánycsapatok bevonultak a kurd milicisták ellenőrzése alatt lévő térségekbe Manbedzs város körzetében, közölte Szergej Rudszkoj altábornagy, az Orosz Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség vezetője.

“Összhangban a szíriai Orosz Légi Kontinges parancsnokságának részvételével megkötött egyezményekkel, március 3-án a Szíriai Arab Fegyveres Erők katonai egységei települtek a kurd önvédelmi milícia által ellenőrzött területre.” – idézte az orosz állami hírügynökség, a TASSZ Rudszkoj tábornok szavait.

A jelentés szerint a szíriai kormánycsapatok a Manbedzs várostól délnyugatra lévő térségbe vonultak be és foglaltak állásokat.

Eközben a Pentagon (USA Védelmi Minisztérium) szóvivője, Jeff Davis kapitány (USA Haditengerészet) azt mondta, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma nem hallott semmilyen egyezményről, amelyet az ún. “Szíriai Demokratikus Erők” (így nevezi az amerikai tömegmédia az Észak-Szíriában működő kurd erőket) és a szíriai kormány között jött létre.

“Az orosz kormány tájékoztatott bennünket a tranzit kérdéssel kapcsolatban. Azonban nem értesültünk semmiféle megállapodásról és nem vagyunk a részesei.” – idézte a török kormánypárti újság, a “Daily Sabah” a Pentagon szóvivőjét.

A hét elején az úgynevezett Manbedzsi Katona Tanács (kurd és velük szövetséges helyi milícia) kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint a kurd erők több falut át fognak adni Manbedzs körzetében a Szíriai Arab Hadseregnek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑