Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 04. 21.

Szíriai terrorista csoportot tüntetett ki az amerikai Holokauszt múzeum

2019. 04. 21.

A Szíriában tevékenykedő ,,fehér sisakosoknak,, nevezett terrorista csoport kapta a 2019-es Elie Wiesel díjat a ,,bátor életmentő tevékenységükre,, hivatkozva.

Az Egyesült Államok Holokauszt Emlék Múzeuma az ún. ,,szíriai polgári védelmi önkénteseknek,, adta az idei legmagasabb elismerő díját. A díjat odaítélő bizottság szerint a csoport kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ún. ,,lázadók által ellenőrzött,, területeken Szíriában és Törökországban.

A ,,Fehér Sisakosok,, nevű csoport még 2014-Ben jött létre elméletileg humanitárius célokra. Azonban a csoport tagjai valójában iszlamista szélsőségesek akik a fegyveres konfliktus kezdete óta együttműködnek a terrorista csoportokkal. A szíriai háború alatt többször is segítettek a nyugati titkosszolgálatoknak színlelt vegyi támadásokat kivitelezni, melyek azután indokként szolgáltak a szíriai hadsereg elleni támadásokhoz.

A nyugati sajtó ezek után a hamis támadások után Szíriát és Oroszországot azzal vádolta, hogy kórházakat és iskolákat bombázott le. Az eseményekről természetesen készült egy csomó hamis felvétel, melyeket szintén a ,,fehér sisakosok,, közreműködésével készítettek. Azonban felvételek hitelessége azért is megkérdőjelezhető, mert több alkalommal is ugyanazokat a személyeket öltöztették be áldozati szerepkörbe. És utólag az is kiderült, hogy a felvételeken szereplők alkalmanként 100 dollárt kaptak a nyugati titkosszolgálatoktól ha a videókon szerepelnek.

Az amerikai zsidó szervezet elismerése tehát abszolút nem meglepetés a számukra, hiszen korábban Oscar-díjas dokumentum filmet is készítettek a ,,fehér sisakos,, terroristákról. Az Egyesült Államok és Izrael pedig a szíriai konfliktus kezdete óta támogatja a különböző terrorista csoportokat, melyeket gyakran ,,mérsékelt ellenzékiekként,, tüntetnek föl.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Times of Israel)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑