Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2020. 06. 15.

Szíriai terrorista vezérrel végeztek Líbiában

2020. 06. 15.

A szíriai állampolgárságú Samer Al-Atrash, akit Abou Yaroub Al-Athari néven is ismertek egy légitámadás során életét veszítette a líbiai Sirte városánál.

A helyi beszámolók szerint Al-Atrash több társával együtt esett el amikor megpróbáltak előrenyomulni a Szirt város keleti részén húzódó frontvonalaknál.

Az ,,Africa Gate,, híroldal szerint az Al-Kaida közeli Hajat Tahrir Al-Sham nevű iszlamista csoport korábban több képet is közölt Al-Atrash-ról, aki csoportjával a líbiai főváros Tripoli környékén harcolt a Líbiai Nemzeti Hadsereg ellen.

Az iszlamista csoportot korábban még a török titkosszolgálat hozta létre, hogy bevessék a a szíriai konfliktusban. Azonban a török vezetés hatalmi vágya megbukni látszik Szíriában ezért átcsoportosították az iszlamista fegyvereseket Líbiába.

A Líbiai Nemzeti Hadsereg több képet is közzétett a lelőtt Al-Atrash-ról, aki Sirte város közelében esett el. Ugyanis a szíriai terrorista halála előtt a Törökország által támogatott ,,líbiai központi kormány,, oldalán harcolt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑