Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy Fotó: AFP

2017. 08. 30.

Szíriai újságíró: a németek túl naivak, alábecsülik a migránsáradattal érkező terroristákat

2017. 08. 30.

Az ISIS börtönét is megjárt zsurnaliszta szerint jobban tennék, ha megválogatnák, hogy kiket engednek be az országukba.

Masoud Aqil szíriai kurd újságíró arra figyelmeztette a német hatóságokat, hogy legyenek óvatosabbak, és figyeljenek jobban arra, hogy milyen embereket engednek be az országukba – írja a német The Local alapján a 888.hu.

A 24 éves férfi az Iszlám Állam fogságába esett Szíriában, többször megkínozták, megalázták és egyik börtönből a másikba vonszolták. Végül 2015-ben szabadult egy fogolycsere során.

Aqil arra hívta fel a németek figyelmét, hogy olyan emberek is menekültstátuszt kaptak, akitől azt meg kellett volna tagadni.

Az újságíró szerint sokan közülük le akarnak számolni a hitetlenekkel, mások pedig magukkal hozzák azt az erőszakot, amivel Szíriában találkoztak, és amiről a békés Németországban sem tesznek le.

Egyesek még akkor is az Iszlám Állam zászlójáról posztolnak képet a Facebookra, amikor már Európa egyik vezető államából jelentkeznek be – teszi hozzá az újságíró.

Az újságíró szerint a hatóságoknak szigorúbban kellene ellenőrizniük a migránsok személyazonosságát.

A migránsok zöme azért hagyja maga mögött a dokumentumait, mert abban reménykednek, hogy így könnyebben megkapják majd a menekültstátuszt.

Ma már 680 olyan embert tartanak számon a Németországban, akik bármikor végrehajthatnak egy terrortámadást.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑