Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 02. 16.

Szíriai várost készül lerohanni a török hadsereg

2018. 02. 16.

A török hadsereg több száz városi hadviselésre kiképzett elit alakulata készül megrohamozni a szíriai Afrin tartományban található kurd erődvárost.

A török hadsereg vélhetően városi hadviselésre specializálódott – elit alakulatokat vonultatott fel, hogy megrohamozzák a kurd erők által, a szíriai Afrin tartomány délnyugati részén fenntartott erődvárost.

A kedd óta terjedő hírek szerint a török hadsereg több száz, városi hadviselésre kiképzett elit alakulatból álló katonai egységet hoz létre, hogy lerohanja a kurdok által fenntartott Janadaris erődvárost Délnyugat-Afrinban.

A törökök még nem hozták nyilvánosságra a Jandaris elleni támadás vezetésére kijelölt csapatok pontos nevét.

Jelen pillanatban a Törökország vezette erők a Janadaris-tól nyugatra fekvő vidék nagy részét ellenőrzik és csapataik a városkapuktól számított több kilométeres körzetben táboroznak.

Ha a török hadseregnek és a szövetséges milíciáknak sikerülne Janadarist visszafoglalni a kurd erőktől, az, az ankarai „olajág hadműveletek” első jelentősebb győzelmét jelentené Afrinban.

Egyelőre még nem világos, hogy a kurd félkatonai erők vajon fellépnek e Janadaris védelméért, amely az egyik legnagyobb város Afrin tartományban.

Orientalista.hu – Vivkamar Masdarnews

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑