Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2021. 09. 07.

Szírián keresztül érkezik gáz és áram Libanonba

2021. 09. 07.

Damaszkusz beleegyezett a libanoni kormány kérésébe, hogy szíriai területen keresztül szállíthassanak Egyiptomból gázt, Jordániából pedig elektromos áramot Libanonba.

Szombaton Nasri Khoury libanoni politikus jelentette be, hogy a Szíria kész segíteni az energia válsággal küzdő Libanonnak és együttműködik abban, hogy szíriai területen keresztül érkezzen gáz és elektromos áram Libanonba.

Faisal Al-Meqdad szíriai külügyminiszter a Jdeidet Yabous határátkelőnél találkozott egy libanoni politikusokból álló delegációval, majd pedig Damaszkuszban folytatódtak a tárgyalások.

Nasri Khoury azt is elmondta, hogy Libanon és Szíria között már 2009-ben létrejött egy egyezmény, melynek értelmében szíriai területen keresztül érkezik majd egyiptomi gáz Libanonba.

A hat milliós lakosságú Libanon 2019 óta küzd gazdasági válsággal, mely csak súlyosabbá vált a 2020-ban kezdődő COVID járvány miatt. Az országban ezért komoly energia válság alakult ki. Az emberek szinte egyáltalán nem jutnak üzemanyaghoz és van olyan, hogy napi 22 órában nincs áram.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑