Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2017. 06. 19.

Szívszorító videóban üzent az iszlamistáknak a négy éves Júlia

2017. 06. 19.

Szívszorító videófelvételt közölt Facebook oldalán a CÖF, amelyen az egy hónappal ezelőtti, kopt keresztények elleni támadás túlélője, egy 4-5 éves kopt keresztény kislány számol be a véres napról, a megélt borzalmakról, amelyben 28 egyiptomi keresztényt mészároltak le iszlamisták.

Május végén kopt zarándokokat szállító busz utasaira támadtak iszlamisták Egyiptom déli részén fekvő el-Míneja tartományban. A kopt zarándokok két autóbusszal és egy teherautóval tartottak sivatagos területen át a Kairótól több mint 200 kilométerre délre található Magágában álló Hitvalló Szent Sámuel kopt szentről elnevezett kolostorhoz, amikor mintegy tíz maszkos, egyenruhás támadó Adva városánál a Felső-Egyiptomba vezető úton megállította a menetet és automata fegyverből tüzet nyitott rájuk. A 28 halott között számos gyermek is volt.

Nem leszünk olyanok mint ők

Így szóltak a hírügynökségi jelentések. Egészen más a történetet egy másik oldalról is meghallgatni. A CÖF egy videót tett közzé, amelyen Julia Ibrahim, az el-Mínejánál történt terrortámadás egyik kopt keresztény gyermek túlélője felnőtteket megszégyenítő komolysággal és bölcsességgel beszél a leírhatatlan borzalmakról.

”Terroristákkal teli négy terepjáró jött a buszhoz. Azért jöttek, hogy megöljenek bennünket.Néhányan a busz mellett álltak, hogy megakadályozzák, hogy bárki elmeneküljön” – mondta a kislány.

A támadók a busz utasait arra szólították fel, hogy jelentsék ki, hogy muszlimok. De erre nem voltunk hajlandóak, folytatja a kislány.

„Azt mondtuk nekik, hogy mi keresztények vagyunk és ragaszkodunk Krisztushoz. Nem akarunk muszlimok lenni, ezért elkezdtek lőni bennünket. A buszban mindenki ezt mondta: Keresztények vagyunk, keresztények vagyunk. Isten megvédelmez bennünket. Keresztények vagyunk, nem leszünk olyanok mint ők. Isten bocsásson meg nekik.”

Julia édesapját, egy testvérét, két nagybátyját és bácsikáját vesztette el a támadásban.

Magyar Idők – CÖF facebook oldal

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑