Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2015. 04. 21.

Szaúd-Arábia dollár milliárdokért vásárolta meg Izrael szövetségét

2015. 04. 21.

16 milliárd dollárt fizetett titokban  a vahabita királyság, hogy a cionista állam szövetséget kössön vele.

robert-parry

Robert Parry amerikai újságíró

Robert Parry amerikai újságíró leplezte le  a háttérben megvásárolt szövetséget. Parry hírszerzői forrásokból értesült arról, hogy a szaúdiak az elmúlt két és fél évben többször is dollar milliárdokat adtak  Izraelnek. Az amerikai újságíró szerint összesen 16 milliárd dolláról van szó amit a cionista állam több célból kapott.

Egyik az, hogy szövetkezzenen a zsidó állammal a közös ellenség Irán ellen. Szaúd-Arábia másik célja az volt, hogy rávegye Izraelt, hasson az USA-ban lévp lobbiszervezetein kereszt az amerikai sajtóra, hogy ne támadják a vahabita királyásgot amiért bombázzák Jement.

Rijad hasonló zsidó lobbiszervezeteken keresztül érte el azt, hogy az Obama kormány és az amerikai kongresszus ne lépjen fel  Al-Sisi egyiptomi tábornok ellen amiért államcsínyt hajtott végre Morsi elnök ellen.

A szaúdi petrodollár milliárdoknak köszönhetően Kairó továbbra is megkapja Washington pénzügyi támogatását, olvasható  a cikkben.

A dollár milliárdok fedezték annak a költségét is, hogy Izrael hallgatólagos támogatásával az Al-Kaida szíriai ága a Nuszra Fronthoz  pénzügyi és fegyver támogatásban részesüljön. Sőt az utolsó időszakban, a terrorszervezet fegyveresei, többször is kaptak légvédelmi támogatást Izraeltől. A Nuszra fegyveresei rendszeresen támadnak az Izrael által megszállt Golán-fennsík területéről szíriai katonai támaszpontokat. A sebesült terroristákat a külön e célre felállított izraeli sátorkórházakba szállítják.

A nyolcvanas években Parry robbantott ki nem egy történetet az Irán-Kontra ügyről az Associated Press hírügynökség és a szintén amerikai hírmagazin, a Newsweek számára. Számos könyv szerzője, így egy trilógiát is írt a Bush családról.

Orientalista.hu  – Sinoda (Forrás: consortiumnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑