Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 07. 29.

Szunniták is fellázadtak az ISIS ellen

2015. 07. 29.

Az ISIS terrorszervezet nyomás alatt van, és az általa elfoglalt területeken sikereket érnek el az ISIS ellenes valódi”erők”.

Valószínű, hogy ennek több oka is van. A hónap elején a szíriai kormányerők egy légitámadás során több vezető terroristát is likvidált ( név szerint ). Elképzelhető, hogy azóta nem tudták rendezni a soraikat a terroristák és a stratégiai, logisztikai, ideológiai hadviselésre is csapást mért a Szíriai Arab Hadsereg egy időre ezzel az akcióval.

Északon a kurdok nem hagyják magukat, és folyamatosan tartják a frontvonalat, sőt gyakran offenzívába is kezdenek. Ugye, ahogyan már többször bemutattuk a “nagy” terror ellenes koalíció élén az USA-val “válaszul” ( persze ez más eseményekre van ráfogva, de a lényegen nem változtat ) szövetkezett a török kormánnyal és a török rezsim elkezdte támadni a kurd milíciák hadállásait. Ehhez nincs mit hozzáfűzni azon kívül, hogy szánalmas.

Keleten a Hezbollah a Szíriai Arab Hadsereggel folyamatosan éri el a sikereit a szíriai és libanoni határvidéken, ahol a cionista rezsim, Izrael által vannak támogatva és szponzorálva a terroristák.

Most pedig még egy csapás éri az ISIS terroralakulatát. Irakban több, mint 6000 szunnita önkéntes csatlakozott különböző régiókból ismét, hogy harcoljon az észak iraki területeken a takfiri, vahabita terroristák ellen, akik Irak feldarabolásán dolgoznak.

Szóval a “képlet” most úgy alakul, hogy meglenne az erő az ISIS fenevadjának megtorpanására és akár kivégzésére, csakhogy a “terror ellenes nagy koalíció” újratervezésbe kezdett a törökök segítségével, ami nagy hazárdjáték Erdogan részéről, mert akár balul, rosszabbul is elsülhet, mint ahogy a kitervelői gondolták.

Sok fordulatot és történést (drasztikus és drámait) fog hozni a közeli jövő!

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑