Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 02. 20.

Támadásban a szíriai kormányerők – Országszerte több települést foglaltak vissza

2016. 02. 20.

A Tigris Alakulatok megtisztították Zalanah falut Kelet-Aleppoban

Pénteken délután Aleppo tartomány keleti területén a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” a Liwa Szukkur Al-Szahra (Sivatagi Sólymok Dandár) különleges műveleti egység és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) támogatásával teljesen ellenőrzésük alá vonták Zalanah falut, miután kemény harcokat vívtak az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS/Daesh) terrorszervezet fegyvereseivel. – számol be Leith Fadel az Al-Masdar news újságírója.

hadi4

Egy harctéri forrás szerint Zalanah falu a Rakka-Aleppo országút mentén fekszik; felszabadításával a Szíriai Arab Hadsereg már teljes ostromgyűrűben tartja az ISIS terroristákat az Aleppoi Hőerőmű területén három különböző irányból.

Zalanah felszabadításán kívül a Tigris Alakulatok és szövetségeseik szintén megtisztították a Dzsubb Al-Ghabiszhah gazdaságokat, amelyek keletre terülnek el az említett településtől.

Jelenleg a Tigris Alakulatok és a szövetséges egységek az Aleppoi Hőerőmű üzemi területén harcolnak a keleti oldalon; azonban még szét kell zúzniuk az ISIS terroristák védelmi vonalát a stratégiai Tal Abu Danah dombtetőn, amely csak 300 méterre van a létesítménytől.

Az elkövetkező órákban az Aleppoi Hőerőmű birtoklásáért vívott csata fel fog erősödni, mert a Tigris Alakulatok és a szövetségeseik egy újabb irányból is támadják a komplexumot.

A hadsereg katonái megszálló terroristák támadását fojtották el az Al-Ghaab-síkságon

Húsz vahabita terrorista vesztette életét és sokkal több sebesült meg miután megtámadták a kormányerők egyik harcálláspontját Hama tartomány északnyugati részén, ahol a Szíriai Arab Hadsereg alegységei visszaverték őket.

hadi1

A vahabita fegyveresek megrohamozták a kormányerők erősségét az Al-Ghaab-síkságon, Karkur körzetében és megpróbáltak áttörni a hadsereg védelmi vonalain, de a kormányerők nehézfegyverekkel tűz alá vették és visszszorították őket a harctérről.

Legkevesebb húsz megszálló terrorista halt meg a kudarcot vallott támadásban.

Csütörtökön a Szíriai Arab Hadsereg alegységei rajtaütöttek a terrorszervezeteken Hama városa közelében, az akcióban 17 vahhabita fegyverest semlegesítettek és többet megsebesítettek.

Szintén 17 megszálló fegyveres halt meg és több tucatnyian súlyosan megsebesültek a kormányerők kezén lévő Khirbet Al-Nakkusz falu északi szektorában, az Al-Ghaab-síkságon, ahol ma a Szíriai Arab Hadsereg lecsapott rájuk.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái a rajtaütést több robbanószerkezet detonálásával kezdték, amelyeket terroristák helyeztek el a térségben.

A Szíriai Köztársasági Gárda felszabadította Kinszibba települést Észak-Lattakiában

Nem rég Lattakia tartomány északi területén a Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 103. Dandára a Fudzs Al-Mughawair Al-Bahar (tengerészgyalogos egység), a Liwa Szukkur Al-Szahra különleges műveleti egység, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) támogatásával teljesen ellenőrzésük alá vonták Kinszibba falut a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a Harakat Ahrar Al-Sham, a “Szabad Szír Hadsereg “ (FSA) terrorszervezetek “iszlamista lázadóival” vívott 72 órás csatát követően.

hadi2

A szíriai köztársasági gárdisták és a szövetségeseik ma reggek képesek voltak áttörni a “lázadók” (értsd: megszálló terroristák) védelmi vonalát a településen belül, miután elmúlt éjjel három irányból körülvették Kinszibbat.

Hasonlóan Rabijah elfoglalásához a Turkmani-hegységben (Dzsabal Al-Turkmani), a Szíriai Fegyveres Erők három oldalon körülzárták a falut annak érdekében, hogy hagyjanak a vahhabita fegyvereseknek egy utat a visszavonulásra; ez a katonai eljárás azt a célt szolgálja, hogy megadja a lehetőséget a harc lerövidítésére és a nagy vérontás elkerülésre (amennyiben a megszállók a megadást választják).

Kinszibba ma reggeli elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők tüzérségi eszközeinek hatókörébe került Dzsizr Al-Shughur startégiai fontosságú városa, Idleb tartományban.

Azonban mielőtt a kormányerők figyelme Dzsizr Al-Shughurra fordulna, még el kell foglalni Kabani falut, amely közvetlenül nyugatra van az idlebi vahhabita erősségtől, Al-Szirmanijahtól.

A Szíriai Fegyveres Erők hadműveletei folytatódnak Al-Rakka tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg, 4. Gépesített Hadosztály 550. Dandára kitartóan halad előre Al-Rakka tartomány területén, elfoglalva számos magaslatot és falut az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseitől a Szalamijah-Rakka országút mentén. – közölte az almasdarnews.

hadi3

Az ISIS védelmi vonalának összeomlását követően a sivatagi város, Ithrija közelében a Szíriai Fegyveres Erők kihasználták lehetőséget és jelentősen előrenyomultak a Tabaqa Katonai Repülőtér felé, keleti irányba Al-Rakka tartomány délnyugati területén; az említett támaszpontot 2014 augusztusában foglalta el a terrorista szervezet.

Szerda reggel a Szíriai Arab Hadsereg 555. Dandára a Liwa Szukkur Al-Szahra különleges műveleti egység, a Nemzetvédelmi Erők, a Goláni Ezred (Fudzs Al-Dzsulan) és a Szíriához hű palesztin ellenálló szervezet, a Jeruzsálemi Dandár (Liwa Al-Kudsz) tovább törtek előre a Szalamijah-Rakka országút mentén elfoglalva számos magaslatot a kiemelt jelentőségű Marina falu felé közeledve, Al-Rakka tartomány területén.

Egy forrás a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) állományából közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők jelenleg 5 kilométerre nyugtra foglaltak állásokat Marinatól és gyorsan közelednek a faluhoz, nagy részben a hatékony páncélozott haditechnikai eszközeiknek (különösen a T-90-es harckocsiknak!) és azok fegyverzetének köszönhetően.

A Szalamijah-Rakka országúton történt előrehaladásukon kívül A Szíriai Fegyveres Erők folytatták a műveleteiket a kiemelt jelentőségű Zakijah sivatagi faluban, ahol már az ellenőrzésük alá vonták a Zakijah útkereszteződést.

Délre Ithrijától a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták Dzsibab Maraita magaslatait és dombjait, miután szerda reggel kemény harcokat vívott az ISIS terroristákkal; ez körzet 40 kilométerre nyugatra van az ISIS terroristák által elsődlegesen a lopott olaj szállítására használt útvonaltól.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑