Cadmus fordítás Cadmus
Kaukázus

2018. 06. 28.

Tbiliszi: modernitás és történelem

2018. 06. 28.

A modernitás és a történelem egymástól pár méterre. Miközben Tbiliszi belvárosában sétálunk, élvezhetjük az izgalmas tapasztalatokat, amelyeket a kontrasztok és a szépségek nyújtanak a városban, amely hosszú ideje az Európa és Ázsia közti határmezsgyén fekszik.

​- A Béke hídja Tbilisziben a modern és a régi városrészt köti össze. A történelmi negyedekbe való látogatás olyan, mint egy időutazás – mondta helyszíni tudósítónk.

​A legenda szerint Vakhtang király az V. században egy vadászat alkalmával alapította az egyesített Grúzia későbbi fővárosát. Abanotubani az a hely, ahol a királyi sólyom lezuhant, és ez vezetett a melegvizű források felfedezéséhez. Itt napjainkban gyógyfürdő áll, ahol kihasználják a kénes víz jótékony hatásait.

– Pontosan ez az a hely, ahol Vakhtang király megtalálta a forró vizű forrásba fulladt sólymát. Belemártotta a kezét a vízbe, és rájött, hogy ez melegvíz. Azt mondta: Alapítok itt egy várost, amelyet Tbiliszinek nevezek, ami azt jelenti, “a meleg vizek városa” – mesélte Vlasi Vatsadze idegenvezető.

​Az óváros nagy részét 2009-ben helyreállították. A projekt elnevezése “Tbiliszi óvárosának újjáélesztése”: felújították a történelmi negyedet pasztellszínű házaival és műemlékeivel.​

Euronews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑