Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 10. 25.

Teherán megalkotta a nők családon belüli erőszaktól való védelméről szóló törvényt

2019. 10. 25.

Az iráni alelnök Masoumeh Ebtekar (aki mellesleg, az Egyesült Államokkal ellentétben, nő) bejelentette, hogy a kormány a napokban fogja elfogadni azt a törvényt, mely a nőket fogja megvédeni a családon belüli erőszaktól és más egyéb erőszakos cselekménytől. Miután a kormány elfogadta a törvényjavaslatot azután az a parlament elé kerül szavazásra.

Az alelnök asszony szerint a kormány tagjaival és más politikusokkal évek óta dolgoztak törvényjavaslat kidolgozásán mire megszületett annak végleges szövege. A törvény célja a nők védelme a családon belül és a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények súlyosabb szankcionálása.

A nők védelméről szóló törvény azt is tartalmazza, hogy létre kell hozni egy ún. ,,Szociális Védelmi Hálózatot,, melyet bárki hívhat Iránban az 123 telefonszámon. A hálózat feladata pedig az ilyen jellegű erőszakos cselekmények felderítése és kezelése. A törvény szövege említést tesz a gyermek bántalmazásról is, melyet szintén kiemelt figyelemmel követ az iráni kormány. Éppen ezért Iránban kialakítanak egy országos hálózatot, mely a családon belül történt erőszakos eseménynél az anyát a gyerekkel együtt ki tudja emelni az adott környezetből.

,,A nők elleni erőszak nem annyira előforduló jelenség mint más országokban, azonban egyetlen ügy is fontos a számunkra, amit meg kell akadályoznunk.,,

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑